Zuid-Afrika is een heerlijk wijnland.  Ik denk nog vaak terug aan mijn bezoek aan dat land. Het mooie landschap, de heerlijke wijnen, de gastvrije ontvangst bij de verschillende wijnbedrijven. En de onvergetelijke picknick bij Delheim Wine Estate in Stellenbosch… Erg leuk vind ik dan ook het initiatief van Hofstede Meerzigt in Zoetermeer. 

hofstedemeerzigt-logo

Het Boschendal-gevoel

Niet alleen bij Delheim kun je heerlijk picknicken, ook de ‘Boschendal-picknick‘ in Franschhoek is namelijk wereldberoemd. Omdat niet iedereen in de gelegenheid is naar Zuid-Afrika af te reizen wordt op zondag 28 augustus de tuin van Hofstede Meerzigt getransformeerd tot een gezellige picknickplaats. In de sfeervolle tuin en op het terras kun je, omringd door de prachtige natuur, het ‘Boschendal-gevoel’ beleven. Je kunt picknicken aan tafel of op een kleedje. De mooie Zuid-Afrikaanse wijnen van Boschendal staan die middag natuurlijk in de spotlight.

BoschendalPicknick

Boschendal, de wijnen

Boschendal is een van de oudste wijnbedrijven van Zuid-Afrika. Deze prachtige winery ligt op zo’n uurtje rijden van Kaapstad, in de pittoreske Drakenstein Valley, aan de rand van Franschhoek.  Het assortiment is groot: van de instapwijnen Boschen Blanc en Lanoy tot en met de wijnen uit het koelere wijngebied Elgin. Op de website van de importeur lees ik dat de hardloper in Nederland de Boschendal 1685 Sauvignon Blanc Grande Cuvée is. Zelf heb ik heel goede ervaringen met de Chardonnay uit dezelfde serie. Deze deels houtgerijpte wijn is lekker rond, vol en vettig met tropisch fruit en heerlijk bij o.a. een stevig visje. Zelf kan ik helaas niet naar dit ‘Boschendal-feestje’, maar ben heel benieuwd. Als jij wel gaat, laat je weten hoe het was?

Enne… als ik dit schrijf is de picknick al bijna volgeboekt, dus snel reserveren is aan te raden.

BoschendalSlider

 

Voor meer info over de picknick: kijk op de website van Hofstede Meerzigt 

Boschendal wijnen worden verkocht door importeur l’Exception

Meer over pinotage leerde ik ter plekke en lees je op mijn website

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor mijn wekelijkse nieuwsbrief!