Weer of geen weer, een frisse salade is altijd een goed idee. Ik deel hier 5 recepten voor zomerse salades inclusief een passend wijnadvies: Caesar salade, salade gerookte kip, salade Niçoise, een zomerse pastasalade en een Turkse piyaz. Geniet ervan! 

Caesar salade

Caesar salade uitgelichtIk ben dol op salades en een van mijn favoriete salades is de caesar salade, vaak in het Engels op de kaart als caesar salad. De belangrijkste ingrediënten zijn romana sla, eieren, croutons en Worcestershire Sauce. Maar je kunt er volop mee variëren. Caesar salade, waar komt die naam eigenlijk vandaan? Er gaan verschillende verhalen rond over het ontstaan van de naam van de caesar salade. En… welke wijn is lekker bij caesar salade?
Het recept inclusief wijnadvies vind je hier

Salade met gerookte kip

Salade gerookte kip uitgelicht

Een zomerse salade met gerookte kip. En… welke wijn is lekker bij een salade met gerookte kip? Je kunt er veel kanten mee uit, maar ik kies er het liefst een zomerse rosé bij. Hoewel rosé heus niet alleen lekker is in de zomer, worden vooral dan de flessen rosé ontkurkt of ontschroefd. Rosé is een heerlijk zomers aperitief, maar kan ook heel goed worden geschonken bij de maaltijd.
Het recept inclusief wijnadvies vind je hier

Salade Niçoise

Salade Niçoise uitgelichtEen heerlijke zomerse salade is de salade Niçoise. Je zult het al wel vermoeden: de naamgever van het gerecht is de Franse stad Nice. De basis van salade Niçoise wordt gevormd door knapperige sla, vis, groente en ei. En daarin zijn legio varianten te bedenken. Maar… welke wijn is lekker bij salade Niçoise? Ik koos er een paar uit, deel een recept én tal van variatie mogelijkheden voor de bereiding van een salade Niçoise. Een frisse, zacht kruidige rosé uit de Provençe is altijd een goede keuze bij een salade Niçoise. Die komt immers uit dezelfde streek als de geboorteplaats van de salade. Drink je liever een witte wijn?…
Het recept inclusief wijnadvies vind je hier

Zomerse pastasalade

Zomerse-pastasalade-Little-SpoonHet is nog steeds zomer, dus vandaag het recept voor een heerlijke pastasalade met tonijn, groene asperges en pesto. De wijn die ik uitkies bij de zomerse pastasalade is er een uit de Portugese wijnstreek Alentejo, gelegen ten oosten van Lissabon. De Esporao Monte Velho White is een van de meest verkochte wijnen in Portugal. Hij won prijzen bij het Perswijn Wijnconcours  en het Engelse Wine & Spirits Magazine.
Het recept inclusief wijnadvies vind je hier

Turkse Piyaz

Welke wijn bij Turkse bonenschotel Piyaz uitgelichtPiyaz is een Turkse salade waarbij bonen een belangrijke rol spelen. Daarnaast worden er veel uien en peterselie gebruikt. Elke regio in Turkije heeft zijn eigen specifieke Piyaz-recept. Soms wordt Piyaz als bijgerecht geserveerd, maar vaak ook als op zichzelf staande maaltijd. En…. welke wijn is lekker bij de bonensalade Piyaz? Omdat je van Piyaz kunt genieten op zoveel verschillende manieren en momenten kies ik een wijn waarbij dat ook kan. Ik denk daarbij in dit geval natuurlijk eerst aan een Turkse wijn: een…..
Het recept inclusief wijnadvies vind je hier

Meer recepten met wijnadvies?
Kijk hier even rond! 

 

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
 Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook