Morgen begint GASTVRIJ ROTTERDAM! Deze toonaangevende horeca vakbeurs vindt van 17 t/m 19 september 2018 voor de 6e keer plaats in Rotterdam Ahoy. GASTVRIJ ROTTERDAM opent op maandagmorgen 17 om 11.30 uur de deuren. Fidan Ekiz, journaliste en documentairemaakster, zal de presentatie voor haar rekening nemen. Op Gastvrij Rotterdam vinden o.a. de uitreiking van de felbegeerde Gouden Pollepels van het AD, de inauguratie van de eerste SVH Meesterhorecaondernemer en de tweede ronde van de verkiezing ‘wijnvrouw van het jaar‘ plaats.

Ondernemerschap in de horeca

De uitreiking van de felbegeerde Gouden Pollepels, de inauguratie van de eerste SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) Meesterhorecaondernemer, de aftrap van de Gault&Millau campagne voor de presentatie van de Gault&Millau restaurantgids 2019 en de herlancering van het onlangs verschenen boek van gastvrijheidstrainer Maarten Wessels staan op het programma. De winnaars van de Gouden Pollepels excelleren als ondernemers, de SVH zet ondernemerschap centraal met deze nieuwe meestertitel, in de Gault&Millau restaurantgids kun je restaurants terugvinden die excelleren en het boek van Maarten Wessels inspireert en daagt ondernemers in de gastvrijheidssector uit om te excelleren.

De Gouden Pollepel

De Gouden Pollepel, de wekelijkse restaurantrecensie in de regionale dagbladen van het AD, is al jaren een begrip. Lezers stemmen er hun keuze op af, restaurants merken het verschil tussen hoge en lage rapportcijfers. Op de eerste dag van Gastvrij Rotterdam staan de winnaars van de regio’s Utrecht/Amersfoort, Groene Hart, Den Haag en Rotterdam/Dordrecht in de schijnwerpers.

SVH Meesterhorecaondernemer

Met de titel SVH Meesterhorecaondernemer wordt de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca geborgd. De titel richt zich op ondernemers van horecaondernemingen die zich hebben bewezen door wapenfeiten, solvabiliteit, onderscheidend personeelsbeleid en aantoonbaar succes. Samen met Koninklijke Horeca Nederland wil SVH met de Meestertitel goed werkgeverschap stimuleren en eraan bijdragen om ondernemerschap in de branche naar een hoger plan te tillen. De nieuwe titel is de zesde titel naast de vijf al bestaande SVH Meestertitels die SVH namens de branche beheert: SVH Meestergastheer, SVH Meesterijsbereider, SVH Meesterkok, SVH Meesterschenker en SVH Wijnmeester. Nederland heeft op dit moment 285 SVH Meesters verdeeld over de zes SVH Meestertitels.

Wijnvrouw van het jaar

De wijnwereld is aan het veranderen. Steeds meer leuke, krachtige, energieke, stralende en frisse vrouwen verschijnen in de wijnwereld. Zij zetten zich vaak op een bijzondere manier in. Leuke vrouwelijke sommeliers, wijnvrouwen die wijnboeken schrijven, vrouwen die zelf wijn maken, die een eigen wijnwinkel opzetten, die stralen, bloggen en vloggen, die zich onderscheiden in leuke innovaties in de wijnwereld. Barbara Verbeek, initiatiefnemer en eigenaar van het Wijntheater, en Clarissa Slingerland oprichtster en eigenaar van MissPublicity vinden dat het hoog tijd is het om de wijnvrouw in de spotlights te zetten.Elk kwartaal wordt een nieuwe wijnvrouw van het seizoen gekozen. Zij is iemand die met haar werk, passie, kennis of creaties de wijnwereld nog mooier maakt. Uit de genomineerden wordt gekozen wie van deze 4 vrouwen zich ‘Wijnvrouw van het Jaar 2019’ mag noemen.

De Wijnvrouw van het Jaar is een nieuw initiatief van het Wijntheater en MissPublicity.

Gault&Millau restaurantgids 2019

17 september zal ook de aftrap zijn voor de Gault&Millau Restaurantgids uitreiking op 3 december aanstaande. Op maandag 3 december zal in Amsterdam de nieuwe gids voor 2019 worden gepresenteerd tijdens een namiddagprogramma. Op maandagavond 3 december zal Gault&Milau de host zijn van een gala charity diner. De Gault&Millau gids bevat beoordelingen van restaurants en kent punten toe aan restaurants op een schaal van 12 tot 20. Ook reikt Gault&Millau jaarlijks verschillende prijzen uit zoals de ‘Chef van het Jaar’, ‘Jonge Topchef van het Jaar’, ‘Gastheer/vrouw van het Jaar’ en ‘Sommelier van het Jaar’. In totaal zullen in 15 categorieën prijzen worden uitgereikt op 3 december.

Gastvrij Rotterdam 2018

De 6e editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 17 tot en met woensdag 19 september 2018 in Rotterdam Ahoy. De snelgroeiende horecavakbeurs presenteert een vergrote beursvloer en breidt uit met nieuwe en vernieuwde paviljoens en een nog completer aanbod aan food en non-food exposanten. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 13.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is toegankelijk is voor ondernemers en managers in de horeca die in het bezit zijn van een uitnodiging of registratiecode die via mediapartners, branchepartners en exposanten worden verspreid. De opening is voor alle bezoekers toegankelijk.

Meer informatie is te vinden op www.gastvrij-rotterdam.nl.

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor mijn wekelijkse nieuwsbrief!