Restaurant Wynwood in Eindhoven wordt per 1 september 2018 restaurant MOOD Strijp-S. Eigenaar Eveline Wu past het concept van de 3 jaar geleden geopende zaak aan en gaat er een Frans-Aziatische keuken voeren. Chef Wouter van Laarhoven verlaat de zaak op eigen initiatief. 

MOOD Strijp-S

Met de conceptwisseling voegt eigenaar Eveline Wu een tweede MOOD-restaurant in Eindhoven toe aan haar onderneming. Op de kaart van MOOD staan zowel Franse als Aziatische gerechten en sushi met bijzondere smaak- en textuurcombinaties die op een originele manier worden geserveerd. Er wordt gewerkt met verse ingrediënten van topkwaliteit. De bar beschikt over een uitgebreide kaart met internationale cocktails en bites.

MOOD Wynwood Eindhoven interieur (2)

 

Vertrek Chef Wouter van Laarhoven 

Een gevolg van de conceptwijziging is dat chef Wouter van Laarhoven op eigen initiatief vertrekt.

Eveline Wu: “Wouter verlaat het bedrijf per 1 september. Hij is gewend om op topniveau innovatief en creatief te koken en hoewel we in MOOD met topkwaliteit producten en originele presentaties werken, is het niveau en de uitdaging anders. Ik vind het jammer, maar heb begrip voor zijn keuze.”

Wouter van Laarhoven

Chef Wouter van Laarhoven: ”Ik respecteer de keuze van Eveline om van Wynwood een ander soort zaak te maken. Voor mij biedt het concept echter onvoldoende creatieve uitdagingen, ik wil graag op het niveau blijven werken waarop ik al meer dan 10 jaar werk. Daarom hebben we in goed overleg besloten om per 1 september uit elkaar te gaan. Ondertussen ben ik me aan het oriënteren op mijn toekomst, het liefst zou ik samen met mijn partner een eigen restaurant beginnen.”

Wouter van Laarhoven

Wouter van Laarhoven stond vanaf de opening van Wynwood in 2015 als chef achter de kachel, eerder kookte hij een ster in restaurant De Molen in Kaatsheuvel waar hij als chef in dienst was.

Over Eveline Wu

Mood eindhoven Eveline WuOndernemer en chef Eveline Wu is geboren in China en opende in 1999 het eerste wok-restaurant in Nederland. Later volgden diverse restaurants binnen en buiten Eindhoven. Tijdens de World Championship Chinese Cuisine in 2016 won zij een gouden medaille met haar dessert en in november 2017 werd ze uitgeroepen tot Etnisch Zakenvrouw van 2017. Per september 2018 bestaat haar onderneming uit 2 MOOD-restaurants in Eindhoven, Fish & Chips in Eindhoven, Kreeftenbar Eindhoven en Las Palmas/MOOD in Rotterdam, dat per april 2018 werd overgenomen van Herman den Blijker.

Bron: persbericht AstridsTaste

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!