Wijnliefhebbers opgelet: De WOW Wine School in Porto, Portugal, is nu gecertificeerd om Wine & Spirits Education Trust (WSET) cursussen te geven. Deze cursussen bieden het hoogste niveau van lessen op het gebied van wijn.

De eerste klassen beginnen al in september. De internationaal erkende certificering is een nieuwe belangrijke stap in de ontwikkeling van het onderwijsaanbod van de in Vila Nova de Gaia gevestigde school en moet in de toekomst meer wijnliefhebbers naar de stad aan de Douro lokken.

Nieuw leerparadijs voor internationale wijnliefhebbers en -kenners

In het eerste jaar na de certificering zal de WOW-wijnschool de niveaus I en II in het Portugees en het Engels onderwijzen. Er worden ook avond- en weekendcursussen aangeboden, evenals privécursussen voor groepen en bedrijven tegen speciale tarieven. De cursussen worden geleid door Diego Ventura, Wine School Educator en WSET-geaccrediteerd instructeur.

Aanvullende module “Specialisatie in Portugese wijnen”

Naast de WSET-cursus heeft de Wijnschool een speciale module over Portugese wijnen ontwikkeld. De module is ontwikkeld om Portugese wijnen onder de aandacht te brengen, volgens de methodologie van het WSET programma.

“WSET-certificering opent deuren op professioneel niveau, omdat het een erkende kwaliteitsopleiding is, gegeven en beoordeeld volgens zeer veeleisende criteria, met dezelfde normen in meer dan 70 landen. De wijnwereld is groot, maar de hoeveelheid informatie over Portugese wijnen is zeer beperkt. Daarom willen wij dit gat opvullen met onze module. Dit is vooral interessant voor mensen die een internationale certificering willen nastreven maar op de binnenlandse markt werken,” aldus José Sá, directeur van The Wine School.

Tot nu toe waren er slechts vier gecertificeerde locaties in Portugal die WSET-wijncursussen aanbieden – waaronder slechts één in het gebied rond Porto. WOW zal zo het aanbod voor wijnliefhebbers en in het bijzonder voor professionals uit de wijnbouw, de horeca en het toerisme in de noordelijke regio van het land uitbreiden.

Ga voor meer informatie over WOW naar www.wow.pt en naar Instagram (@wow.porto) en Facebook (@wowporto).

Foto’s © WOW

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
 Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook