In november en december wordt het hoofdplein van WOW in de Douro-streek in Portugal omgetoverd tot een waar kerst- winterwonderland waar jong en oud zich kan onderdompelen in kerstsferen.

Er zijn diverse sfeervolle optredens van koren en theatersessies in de Sala Nasonier en er is livemuziek. Je kunt ook lekker slenteren van kraampje naar kraampje op de kerstmarkt met volop inspiratie voor leuke kerstcadeautjes voor onder de boom. De kleintjes kunnen zich vermaken in de draaimolen, op de trampolines en de springkussens. En ze kunnen hun ouders overhalen voor een bezoek aan de bioscoophoek in Lemon Plaza, waar seizoensfilms worden getoond en popcorn familie-kerstavonden worden georganiseerd.

Op de straatmarkt staan tientallen nationale merken en lokale ambachtslieden die hier samenkomen om samen met de WOW-winkels de perfecte plek te bieden om kerstinkopen te doen. Tijdens regenachtige dagen biedt het Lemon Plaza altijd een comfortabele ruimte, op dit overdekte plein heeft WOW een valley gecreëerd waar feeën je helpen met het maken van Secret Santa-cadeaus en waar de kerstman zijn eigen stoel heeft.

WOW porto kerst

Tot 16 december vindt het kerstprogramma plaats in de weekenden. Vanaf de 16e is het programma dagelijks en is er elke dag wat anders te beleven. Van kerstmannen tot reusachtige peperkoeken, jongleurs en kabouters die er ronddwalen.

“Dit jaar is Kerstmis bij ons. We zijn de ideale plek voor de leukste familie kerstuitjes, voor kerstdiners voor bedrijven, vrienden en familie hebben we de meest verschillende winkels voor de meest originele en zelfs gepersonaliseerde cadeaus. We hebben alles gecentraliseerd in één ruimte vol magie,” zegt Ricardo Almeida, marketingdirecteur van WOW.

‘WOW, it’s Christmas’ programma

Het speciale ‘WOW, it’s Christmas’ programma is een aanvulling om het gebruikelijk aanbod van het culturele Vila Nova de Gaia, waaronder interactieve museumervaringen, de workshops van de WSET-gecertificeerde wijnschool en de twaalf restaurants, bars en cafés. Vouchers voor één, twee of meer musea óf een wijnproeverij in de wijnschool, zijn een ideaal kerstcadeau voor onder de boom als er een trip richting WOW Porto in het verschiet zit.

Over WOW

In de nieuwe culturele wijk WOW dompelen sinds de zomer van 2020 bezoekers zich in het historische Vila Nova de Gaia – gelegen in het hart van Porto – onder de wondere wereld, geschiedenis en cultuur van de wereldberoemde portwijn. Zeven musea, twaalf restaurants, bars en cafés, diverse winkels, evenement- en tentoonstellingsruimtes en een eigen wijnschool bieden de bezoekers op 55.000 vierkante meter niet alleen inzicht in de Portugese wijnproductie, maar ook verschillende culturele en gastronomische ervaringen. Dit alles met een weids uitzicht over de stad en de Douro-rivier. De gerestaureerde voormalige wijnpakhuizen vormen een ideale achtergrond voor Porto’s nieuwste toeristische highlight.

Meer informatie over WOW vind je op de website: www.wow.pt op Instagram of op Facebook.

Bron: persbericht
Foto’s: © WOW porto

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook