De ‘World’s Best 50 restaurants 2022′, gesponsord door S.Pellegrino & Acqua Panna, werden op maandag 18 juli in Londen bekendgemaakt tijdens een live prijsuitreiking. Het was het 20e jaar dat de verkiezing plaatvond en deze jubileumeditie was een fantastische gelegenheid om top chef-koks van over de hele wereld samen te brengen.

Unieke culinaire ervaringen en gastronomische trends

Sinds 2002 weerspiegelt The World’s 50 Best Restaurants de diversiteit van het culinaire landschap van de wereld. Dankzij het panel van 1.080 culinaire experts en de gestructureerde en gecontroleerde stemprocedure, biedt de jaarlijkse lijst van ’s werelds beste restaurants enkele van de beste bestemmingen voor unieke culinaire ervaringen, naast een barometer voor wereldwijde gastronomische trends.

De jaarlijkse prijsuitreiking vond plaats in Londen van 2003 tot 2015 voordat een wereldwijde tournee begon met stops in New York in 2016, Melbourne in 2017, Baskenland in 2018, Singapore in 2019 en Vlaanderen in 2021. Het prijzenprogramma keerde terug naar Londen voor haar 20-jarig jubileumeditie in 2022.

World’s Best 50 restaurants, de top 3

Op de eerste plaats staat dit jaar Geranium in Kopenhagen, Denemarken, onder leiding van Rasmus Kofoed. In de vorige editie eindigde Geranium als tweede op de prestigieuze lijst. Noma, dat eerder de eerste plaats won, is verplaatst naar de categorie ‘Best of the Best‘, naast eerdere winnaars als Osteria Francescana in Modena, Eleven Madison Park in New York en Mirazur in Frankrijk. Op de tweede plaats staat dit jaar Central in Lima, terwijl Disfrutar in Barcelona, ​​Spanje de derde plaats bereikte.

De complete lijst
en meer over de World’s Best 50 restaurant competitie

vind je hier

Bron: World’s Best 50

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of volg Anne-Wies op InstagramLinkedIn of Facebook