Na het succes van The World’s 50 Best Restaurants en The World’s 50 Best Bars heeft 50 Best zojuist The World’s 50 Best Hotels in 2023 aangekondigd. De uitslag van de eerste editie van The World’s 50 Best Hotels werd op 19 september bekendgemaakt tijdens een live prijsuitreiking in de Londense Guildhall. De gloednieuwe lijst bevat de 50 beste vestigingen en reiservaringen van over de hele wereld.

De 50 hotels zijn te vinden in 35 landen verspreid over zes continenten. Bijna de helft van de 50 winnende accommodaties is gevestigd in Europa. In de ranglijst toonaangevende etablissementen op bijzondere plekken die zijn bekroond voor hun uitmuntende gastvrijheid. Uitgeroepen worden tot een van de 50 beste hotels ter wereld is een erkenning van de toewijding, passie en vaardigheden van de teams achter deze hotels.

No.1
Passalacqua
Lake Como

No.2
Rosewood Hong Kong
Hong Kong

No.3
Four Seasons Bangkok at Chao Phraya River
Bangkok

No.4
The Upper House
Hong Kong

No.5
Aman Tokyo
Tokyo

No.6
La Mamounia
Marrakech

No.7
Soneva Fushi
Maldives

No.8
One&Only Mandarina
Riviera Nayarit

No.9
Four Seasons Firenze
Florence

No.10
Mandarin Oriental Bangkok
Bangkok

Alle 50 hotels met korte omschrijving en prachtige foto’s vind je op theworldsbest50.com

The World’s 50 Best Hotels, de jury

De lijst met 50 beste hotels ter wereld is samengesteld door William Reed. Geen van de medewerkers van de organisator of een van de bij de prijzen betrokken sponsors heeft enige invloed op de resultaten.

De lijst is samengesteld op basis van de stemmen van The World’s 50 Best Hotels Academy, die bestaat uit 580 internationaal bereisde experts binnen de hotel- en reisindustrie, met een 50/50 genderevenwicht. De Academie is verdeeld in negen regio’s over de hele wereld, waarbij elke regio wordt geleid door een Academievoorzitter. Jaarlijks wordt minimaal 25% van het panel vernieuwd.

De kiezers variëren van hoteliers tot reisjournalisten, doorgewinterde luxereizigers, horecaprofessionals en andere ervaren globetrotters. Elk lid van de Academie heeft zeven stemmen. Bij het stemmen hoeven ze alleen maar de zeven beste hotels op te noemen waarin ze de afgelopen 24 maanden hebben verbleven, in volgorde van voorkeur.

infographic: World's Best 50 Hotels

Infographic: World’s Best 50 Hotels

Bron en meer over deze verkiezing: www.worldsbest50.com

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedInofFacebookBooking.com