World Cocktail Day: tijd voor cocktail nieuws! Op 3 april jl. namen zeven kandidaten het tegen elkaar op in de Graham’s Blend Series Cocktail Competition. Nederlandse bartenders en mixologists werden door het portohuis Graham’s uitgedaagd om een uitmuntende cocktail te creëren.

De nationale ronde van de Graham’s Blend Series Cocktail Competition vond plaats bij Botanero in Rotterdam. Zeven kandidaten streden voor een plaats in de internationale finale in Porto.

Tijdens de cocktailwedstrijd werden de Nederlandse bartenders & mixologists creatief uitgedaagd om aan de slag te gaan met Graham’s Blend N°5 en Blend N°12. Een initiatief van Graham’s om hun steentje bij te dragen en horeca te steunen.

Juryleden Ingmar Voerman (cocktail journalist voor Entree magazine), Chi-Ho Ta (Bartender & freelancer), Tom Versantvoort (Brand manager Verbunt Verlinden) en Rosalie Lammers (Symington Family Estates) degusteerden elke creatie.

Xenne Akpotor van Ayla in Rotterdam eindigde op de eerste plaats en mag Nederland vertegenwoordigen tijdens de finale in Porto van 24 – 26 mei. Xenne Akpotor veroverde de harten van de jury met zijn cocktail ‘The Holy Communion’.

The Holy Communion: het cocktail recept

  • Ruby port 30ml
  • Cacao butter fatwashed calvadas 30ml
  • Hazelnut gum syrup 25ml
  • Feaux lime 30ml
  • Cardemom bitter 2 dashes
  • Saline 2 drops

De tweede plaats was voor Yohan Laurent. Derde in deze competitie werd Ferdi Munts.

Over Graham’s Blend Series Cocktail Competition

The Blend Series zijn door Graham’s ontwikkeld om een nieuw publiek van portdrinkers en mensen in de cocktail scene aan te spreken.

De Blend N°5 speelt perfect in op de groeiende populariteit van Port & Tonic als verfrissend aperitief. Port & Tonic geniet nog steeds succes als vernieuwend en lager-in-alcohol alternatief voor de klassieke Gin & Tonic, zowel in de horeca als thuis.

De Blend N°12 is een innovatieve nieuwe ruby port, voornamelijk gemaakt met de beroemde Touriga Nacional-variëteit, die speciaal bedoeld is voor de  niet-traditionele portdrinkers.

Beide flessen zijn versierd met handgetekende afbeeldingen van de beroemde Portugese mode-illustrator António Soares. Het Blend Nº12-ontwerp bevat fruit dat de smaken van de wijn weerspiegelt.

Bron: persbericht

Meer over cocktails op deze website? Kijk even onder cocktail!

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook