Wat er kan gebeuren als je van de gebaande paden afwijkt…

Kunst en natuur

Een fietstochtje Rotterdam-Delft hadden we vaker gemaakt. Maar vandaag slaan we rechtsaf vlak voor Delft. Aan het eind van het pad komen we bij een tuin waar we  mensen aan lange tafels onder een grote boom zien lunchen. Is dit een restaurant? Of privé? We spreken een vriendelijke dame die zich voorstelt als Paula Kouwenhoven. Zij is samen met haar partner eigenaar van het geheel. Zij beeldend kunstenaar. Hij architect. Een mooie combinatie! Paula vertelt dat zij hier al 16 jaar samen bezig zijn met kunst en de natuur. Een en ander heeft ertoe geleid dat op 21 september de tentoonstelling: ‘Landscape as a memory’ wordt geopend. De natuur als inspiratie voor kunst. Qua architectuur was dat ons al opgevallen. Cortenstaal, een materiaal dat er na verloop van tijd roestkleurig uitziet en heel goed combineert met ‘de natuur’ zagen we bij wijnbedrijven in Frankrijk en Spanje en bij de Nederlandse ambassade in Rome. Maar bovenal laten kunstenaars in deze tuin ieder hun eigen spoor na. We maken een rondje door de tuin en zien wat zij bedoelt. Veel inspirerende beelden. ‘Answer to all our questions’  van Paula zelf bijvoorbeeld. Een aantal bijzondere stoelen om een moerbeiboom om te laten zien dat je de natuur als voorbeeld kunt nemen voor een duurzaam leven.

foto 3

‘Answer to all our questions’ van Paula Kouwenhoven

Maar niet alleen kunstwerken van haar hand zijn te zien, ook werken van kunstenaars uit o.a. Japan en Griekenland.

foto 5

‘A hopeful gift’ van Noriko Yida, Japan.

Maar… wat doen al die mensen in de tuin? Zijn dat kunstenaars? Paula legt uit dat je hier niet alleen kunt genieten van kunst en natuur, maar dat men ook mogelijkheden biedt om te vergaderen, workshops te geven en (bedrijfs-) feesten te vieren. En er zijn educatieve mogelijkheden. Zo is er een boekje waarmee klassen langs de kunstwerken kunt lopen en waarin vragen worden gesteld waardoor je anders gaat kijken naar kunst. En kun je een meer romantische trouwlocatie voorstellen?

Een onverwacht fijne lunch!

We mogen aanschuiven en genieten van een heerlijk en vers bereid buffet. Vrijwel alles uit de eigen moestuin. En zoveel mogelijk met seizoensgebonden producten bereid. We genieten.

foto 4     foto 1

Van de heerlijke maaltijd maar ook van de sfeer in de tuin, de prachtige boeketten die door Paula zijn geschikt en de mensen die we net als wij zien genieten onder de grote met bloemen versierde boom.

     foto

Een plezierige ontdekking. En dat na 16 jaar! Wacht niet zo lang als wij bezoek deze mooie locatie!