Onbekend, onbemind? Als je genoeg hebt van steeds dezelfde wijnen en verlangt naar iets nieuws en spannends, dan is dit de perfecte kans voor jou. Ga met ons mee op een onvergetelijke reis door de wijngaarden van Roemenië, waar eeuwenoude wijntradities samensmelten met moderne innovatie. Is Transsylvanië het nieuwe Toscane?

Tijdens deze workshop geeft Anne-Wies van Oosten DipWSET je door middel van een proeverij van Roemeense wijnen een unieke inkijk in de diversiteit aan terroirs en druivenrassen van RoemeniĂ«. Anne-Wies is RoemeniĂ«- expert en woont sinds enige jaren in dit wijnland. Zij schreef haar thesis voor Weinakademikerover ‘The development and future of Wine Tourism in Transylvania’.
We proeven via de Wineflight methode niet alleen een feestelijke sprankelende wijn, maar ook frisse en aromatische wijn, fluweelzachte rode, en zelfs een trendy ‘orange-wine’. Wees verzekerd: elk proefje brengt je naar de glooiende heuvels en pittoreske landschappen van RoemeniĂ«.
Van de spraakmakende wijngaarden van Transsylvanië tot de zonovergoten velden van Dealu Mare, je zult een schat aan smaken en verhalen ontdekken.
Wanneer: donderdag 15 februari 19:30-22:00 uur
Waar: wijnwinkel Chateautjes, Zwart Janstraat 136A, 3035 AZ Rotterdam
Nog meer boeiende masterclasses en workshops van Wineflight vind je hier

đŸ‡đŸ„‚Geen enkel culinair nieuwtje missenđŸ·đŸŽ?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
Instagram, LinkedIn of Facebook