Afgelopen maandag werden twee restaurants in het zonnetje gezet tijdens de 19e editie van Riesling, Pinot & Co in Utrecht vanwege hun fraaie combinaties met Duitse wijnen. Een dag later vond tijdens de goed bezochte eerste editie van Wine Challenge Amsterdam de spannende finale plaats van de verkiezing van de Beste Fromager van het Jaar.

Wijn-Spijs combinatie met Duitse wijnen

Restaurants kunnen jaarlijks meedoen aan de wijn-spijscompetitie georganiseerd door The Wine & Food Association en het Informatiebureau voor Duitse Wijn door gedurende de Riesling & Pinot Weeks een 3-gangenmenu te serveren, inclusief Duits wijnarrangement met minimaal één riesling. De allerbeste wijn-spijscombinaties die de jury in deze periode proeft dingen mee naar de hoofdprijs. Juryvoorzitter Jan van Lissum maakte afgelopen maandag in het Spoorwegmuseum in Utrecht de winnaars bekend. Restaurant Calla’s in Den Haag zegevierde in de categorie Eliterestaurants; in de categorie Brasserie-Restaurants won Rozemarijn in Maastricht de hoofdprijs. Beide restaurants wonnen daarmee een Liebherr wijnklimaatkast t.w.v. €3.499. De restaurants die als tweede of derde in hun categorie eindigden ontvingen een pakket met verschillende soorten Duitse wijn.

Winnaars Riesling en Pinot weeks 2022

Finalisten categorie Eliterestaurants, met links Alain Jacobs (Informatiebureau voor Duitse Wijn) en rechts Jan van Lissum (juryvoorzitter, Proefschrift)

Kaascombinaties van topniveau

Rianne SlotboomEind vorig jaar bereikten twee getalenteerde fromagers de finale van de verkiezing Beste Fromager van het Jaar: Deborah van Breugel (De Bokkedoorns) en Rianne Slotboom (De Librije). Op 28 juni presenteerden zij aan de vakjury ieder hun vijf mooiste wijn-kaascombinaties. Na de voorronde was dit de vierde opdracht die meetelde voor de einduitslag. Rianne Slotboom werd uiteindelijk tot winnaar uitgeroepen.

Bron en foto’s: The Wine and Food Association

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!