Veel awards en winnaars tijdens Gastronomie-Fine Food Professional 2018, maandag 5 november in het Elicium van de RAI Amsterdam. Hier drie highlights: de allereerste lichting Proefschrift Restaurant Award-winnaars, het winnende team van de Nederlandse Copa Jerez en de winnaars van het 30e Proefschrift Wijnconcours.

Proefschrift Restaurant Awards 2018

De uitreiking van de awards, 18 in totaal, vormde tevens de start van het nieuwe online restaurantplatform, ProefschriftRestaurants.nl, dat vanaf 6 november live is. Het platform presenteert een onafhankelijke selectie van de leukste, boeiendste en beste restaurants van het moment. Ingedeeld in vier prijscategorieën, beoordeeld door ervaren professionals, en voortdurend bijgewerkt aan de hand van het laatste nieuws en de meest recente restaurantbezoeken. Onder de awardwinnaars vier restaurants, één per prijscategorie:

  • Restaurant van het Jaar (tot € 55): Beyerick, Zeist
  • Restaurant van het Jaar (tot € 75): Vermeer, NH Barbizon Palace, Amsterdam
  • Restaurant van het Jaar (tot € 100): Bij Jef, Den Hoorn (Texel)
  • Restaurant van het Jaar (vanaf € 100): Ciel Bleu, Okura, Amsterdam

Een volledig overzicht van alle 18 awardwinnaars is te vinden op ProefschriftRestaurants.nl   

Cheval Blanc wint Copa Jerez 2018

Na een spannende finalesessie die ruim twee uur lang op veel publieke belangstelling kon rekenen, werden souschef Jelle Hogeboom en sommelier Kim Reisig officieel gehuldigd door HE María Jesús Alonso Jiménez, Ambassadeur van het Koninkrijk Spanje. César Saldaña, algemeen directeur van het Consejo Regulador van de DO’s Jerez-Xérès-Sherry, Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda, Vinagre de Jerez en Brandy de Jerez, gaf een toelichting over de stand van zaken in de sherryregio en het belang van de Copa Jerez. Het winnende team van Cheval Blanc gaat in 2019 ons land vertegenwoordigen tijdens de internationale finale van de Copa Jerez in Jerez de la Frontera. Lees verder over de Nederlandse Copa Jerez op proefschrift.nl 

Winnaars 30e Proefschrift Wijnconcours gehuldigd

Tijdens de 8e editie van Gastronomie-Fine Food Professional, maandag 5 november in het Elicium van RAI Amsterdam, was er uitgebreid aandacht voor de 30e editie van het Proefschrift Wijnconcours. De winnaars werden gehuldigd, alle finalewijnen konden geproefd worden en de hele dag door stonden genomineerde wijnen centraal bij speciale proeverijen. Aan het eind van de middag werden de Wijnen van het Jaar bekendgemaakt. Kijk voor een overzicht van alle winnaars op proefschrift.nl  

Koppeling Gastronomie-Fine Food Professional en Wine Professional

Gastronomie/Fine Food Professional richt zich met name op ‘fine food’ producten. De inmiddels 17e editie van Wine Professional richt zich van 7 t/m 9 januari 2019 traditiegetrouw met name op wijn. Maar er is een overlap. Laat het ons weten als u interesse heeft om aan een of beide beurzen mee te doen als exposant!

Contact

Als u vragen heeft over Wine Professional of meer informatie over deelname wilt ontvangen, dan kunt u contact opnemen met: Jan Sebastian van Lissum of Marie-Anne van der Steen, via js.vanlissum@thewinesite.nl

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!