Op de eerste dag van de 2-daagse vakbeurs ‘Gastronomie-Fine Food Professional 2016’ in de Jaarbeurs in Utrecht zijn op maandag 7 november 2016 de winnaars bekend gemaakt van de tweede editie van het Beaujolais Concours des Grands Vins.
Ambassadeur aangenaam verrast
In aanwezigheid van de “fine fleur” van de gastronomie in Nederland maakte de Franse Ambassadeur, de heer Philippe Lalliot, de winnaars in de vijf categorieën bekend. In een korte maar bewogen speech benadrukte de Ambassadeur het belang en de grote inzetbaarheid van de mooie cru-wijnen uit de Beaujolais binnen de gastronomie in ons land. Hij prees het initiatief en de professionele aanpak van het Beaujolais Concours en was aangenaam verrast over de kwaliteit van de ingezonden wijnen.
En de winnaars van het Beaujolais Concours des Grands Vins zijn…
- Categorie Blanc
- P. Brun, Chardonnay Classic 2015
- importeur Les Généreux
- Categorie tot €12,50
- Domaine du Vissoux, Beaujolais VV van J&M Chermette 2015
- importeur Vinoblesse
- Categorie €12,50 – €17,50
(ex aequo):- Domaine des Braves, Regnié 2015
- importeur La Maison Blanche
en - Justin Dutraive, “Les Bullands” 2015
- importeur Vojacek Wijnen
- Categorie €17,50 – €20,00
- Mathieu en Camille Lapierre, Morgon 2015
- importeur Vleck Wijnen
- Categorie €20,00 en hoger
- Domaine de la Grand Cour, Fleurie vieille vignes Le Clos 2014
- importeur Karakter Wijnimport
Kwaliteit van de Beaujolais
Presidente en oprichter van het Beaujolais Concours , Janna Rijpma-Meppelink, was zeer verguld met de winnaars maar prees vooral de kwaliteit van alle inzendingen en het daarbij behorende vertrouwen van de importeurs, die het ook dit jaar weer mogelijk maakten dat een dergelijk concours in Nederland kan worden georganiseerd en daarbij het belang onderstrepen.
Beaujolais Concours des Grands Vins, de organisatie
Het Beaujolais Concours des Grands Vins is een initiatief van de L’Odre des Compagnons des Beaujolais Pays-Bas en wordt georganiseerd door NOMOH in samenwerking met de Wine&Food Association en Inter Beaujolais. Alle ingezonden wijnen, finalisten en winnaars waren te proeven op de Beaujolais-stand op de Gastronomie Vakbeurs in de Jaarbeurs te Utrecht.
LINKS:
Het verslag van de finaleronde (die blind werd geproefd) vind je hier.
Geen enkel culinair nieuwtje, wijn-spijs advies, recept of proefnotitie missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Meer weten over de wijnen uit de Beaujolais en waarom die zo verschillend zijn? Klik hier
Geef een reactie