Wijnkoperij Henri Bloem Breda verovert de eerste plek van de winkelwedstrijd ‘Vive l’Alsace’. Op een mooie tweede en derde plaats zijn Wijnkoperij van Bilsen uit Tilburg en Bosman Wijnkopers uit Den Haag geëindigd.  Tijdens een feestelijke tour in Alsace stijl zijn alle drie de winnaars tot Alsace Ambassadeur bekroond.

Sharon van Lokhorst van Winelife en Ronald de Groot van PERSWIJN bezochten de top 3. Bekijk hieronder een filmpje van hun bezoek aan de drie finalisten.

Authentieke thema’s in een modern jasje

Wijnspeciaalzaken verspreid over het hele land brachten met behulp van het toegestuurde promotiemateriaal en hun eigen creativiteit de Alsace wijnen uit hun assortiment onder de aandacht van hun klanten. Ook in de komende weken staan er nog veel activiteiten op het programma. Alsace proeverijen en zelfs diners met asperges, maar ook met Flammkuchen en kazen worden georganiseerd. Authentieke thema’s in een modern jasje is waar het bij de meeste activiteiten om draait.

Over Vins d’Alsace

De Alsace (ook wel bekend als de Elzas) is een wijnregio in het noordoosten van Frankrijk op maar 5 à 6 uur rijden van Nederland. Deze streek heeft op Perpignan na de meeste zon-uren van Frankrijk. Meer dan 4.000 mensen verbouwen druiven in de Alsace. Dat is veel. De meeste wijnhuizen zijn klein en in bezit van één familie. Wijnen uit de Alsace zijn te herkennen aan de flûtes d’Alsace, de lange slanke fles, waarin alle Alsace wijnen sinds jaar en dag worden gebotteld. 90 procent van de Alsace wijnen is wit. Bijna alle wijnen bestaan sinds jaar en dag uit één druivenras.
Pinot blanc, riesling, pinot gris en gewurztraminer en pinot gris zijn de bekendste druivenrassen; sylvaner en muscat komen op.

Meer over de Alsace en het terroir lees je in dit artikel van Lars Daniëls in Perwijn.
Klik hier voor Alsacewijnen.nl

Uitgelichte foto: ©ChezElles-ConseilVinsAlsace

Bron: persbericht: Vins d’Alsace