De winnaar van de 2018 Gramona Amuse Wedstrijd is Bridges Dining (Sofitel Legend The Grand), Amsterdam, met de amuse Kappa Maki 2.0. De Cava Gramona Amuse Wedstrijd is een van de belangrijkste wijn & spijs competities van Nederland. 

Winnaar Bridges Dining (1)

 

Een moderne bereiding van een ware klassieker. Alle ingrediënten die voor een traditionele maki worden gebruikt zitten in deze amuse verwerkt maar dan net even anders.” Lex Deelder, Sommelier Bridges Dining

Evenwichtige amuse, mooi gepresenteerd in een porseleinen lepel, goede vulling, passend zuurtje, licht crèmige avocado en rijst. Harmonieuze, rustige combinatie, waarbij cava en amuse elkaar fraai aanvullen.” – Juryvoorzitter Jan van Lissum 

Vegetarische amuse en Imperial Brut

Elk jaar doen er meer dan 50 restaurants uit heel Nederland en van elk niveau mee. In deze derde editie was de opdracht een vegetarische amuse te creëren die combineert met de 2013 Gramona Cava Gran Reserva Imperial Brut. De finale, waarbij 10 finalisten hun amuse presenteerde aan de jury, werd onlangs gehouden in de Hogere Hotelschool te Amsterdam. De inschrijving voor de 2019 editie wordt geopend in juni 2019.

Gramona Amuse Wedstrijd, de Jury, vlnr:

Gramona Amuse Wedstrijd 2018, de jury

1. Jan van Lissum – directeur The Wine & Food Association/Proefschrift, juryvoorzitter
2. Jurgen van der Zalm – chef, restaurant Vinkeles*, Amsterdam, winnaar van de 2017 Gramona Amuse Wedstrijd
3. Lucas Rive – chef-eigenaar, restaurant Lucas Rive*, Hoorn
4. Markus Lichtenstein – Oprichter en CEO van Zurichs meest dynamiche wijnimporteur Smith & Smith en co-partner van diverse innovatieve gastronomische projecten in Zwitserland.
5. Ronald Opten – SVH Wijnmeester, maître d’hôtel-sommelier restaurant La Rive, Amsterdam
6. Noël Vanwittenbergh – SVH Wijnmeester, sommelier restaurant Ciel Bleu**, Amsterdam

De prijzen en de foto’s

De tweede en derde prijs gingen respectievelijk naar Restaurant ’t Amsterdammertje en Restaurant BentinckVoor alle foto’s van de 10 amuses, gemaakt door de bekende food fotograaf Christian Fielden, de finale, jury en informatie over de juryleden, ga naar de speciale Dropbox om alles te kunnen bekijken en downloaden: https://www.dropbox.com/sh/buy1ym1t5tnesw6/AAA1-8v5z-W8S4LXpFz-dXhWa?dl=0

1e prijs

  • Een reis voor 2 nachten en 2 personen naar Barcelona inclusief vlucht en hotel.
  • Een bezoek aan Gramona, de kelder, wijngaarden en een zeer verzorgde wijn-spijs degustatie.
  • Een volledig verzorgd diner voor 2 personen in Barcelona in een restaurant bekroond met een Michelin ster.

2e prijs

  • Een reis voor 2 personen naar Barcelona inclusief vlucht.
  • Een bezoek aan Gramona, de wijngaarden en een uitgebreide tapas lunch met de Cava’s van Gramona in de kelder.

3e prijs

  • Een volledig verzorgd diner voor 2 personen bij Restaurant Vinkeles* in Amsterdam, de winnaar van de 2de Gramona Amuse Competitie.

LINKS:

Ga hier naar de website van de Gramona Amuse Competitie

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Gramona en Wijnimport J. Bart 

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!