Onder invloed van de opnieuw aangescherpte coronamaatregelen en de toegenomen verspreiding van het virus ziet de organisatie van Wine Professional 2022 zich helaas toch genoodzaakt de voor januari geplande 20e editie van de beurs uit te stellen.

De onzekerheden, het oplopende tijdgebrek en uiteraard de zorgen om de gezondheidsrisico’s van exposanten, bezoekers en medewerkers die de huidige situatie met zich meebrengt geven de doorslag bij die beslissing.

Doorstroom event 

De persconferentie van afgelopen vrijdag gooide echter roet in het eten. Met de toen aangescherpte maatregelen is het organiseren van een beurs geen doorstroom event meer en dus in de praktijk niet meer mogelijk. Dat is het grote verschil met de periode kort daarvoor. Bovendien volgden de ontwikkelingen omtrent regelgeving en het snelle verder verspreiden van het coronavirus elkaar daarna snel op.

Wine Professional 2022 laat wel een aantal programma’s doorgaan

Wat wij wel gaan doen is op maandag 10 januari, de dag waarop Wine Professional normaliter voor publiek zou openen, een paar belangrijke programma’s door laten gaan op een andere locatie, waarover wij op dit moment in overleg zijn. Daarbij wordt een select aantal gasten uitgenodigd, conform de huidige regels. Het gaat daarbij onder meer om de finale van het Grand Concours Bollinger, de Wines of Germany Gastro Cup, de Wine Professional Diamond Awards en de Proefschrift Restaurant Awards

Uitstel tot verder in 2022 of naar januari 2023

“Wij zijn momenteel met diverse partijen in overleg, waaronder de Horecava, om te bekijken of wij de beurs uitstellen tot in het voorjaar/zomer, of dat wij opnieuw een jaar opschuiven naar januari 2023. Hierover volgt t.z.t. een bericht, op een moment dat de voorspellingen en ontwikkelingen minder grillig verlopen. Wine Professional is een sterke merknaam en wij kijken dan ook vol vertrouwen uit naar onze eerstvolgende editie”.

Bron: persbericht
Lees het hele  artikel en blijf op de hoogte via  Wine-Professional.nl

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!