We hebben er de laatste maanden hard voor gestreden, maar de kogel ging deze week definitief door de kerk: met het oog op de meest recente ontwikkelingen en maatregelen rondom de coronapandemie heeft organisator The Wine & Food Association besloten om de vakbeurs Wine Professional 2021 niet door te laten gaan.

Na maandenlang overleg met diverse belangengroepen en (overheids)instellingen had The Wine & Food Association gisteren in de RAI in Amsterdam een verder buitengewoon constructief gesprek met o.a. Horecava en RAI. Hieruit kwam unaniem naar voren dat het beter is af te zien van de eerder aangekondigde 1,5 metervariant van Wine Professional in januari 2021. De prognoses voor de komende maanden zijn immers weliswaar voorzichtig positief, ook omdat er binnen afzienbare tijd een vaccin verwacht wordt, maar toch nog zeer voorlopig en onzeker. Dat weerspiegelt zich ook in het huidige regelgevingbeleid door de overheid.

“The Wine & Food Association gaat voor veiligheid voor alle betrokkenen én voor de kwaliteit en service die exposanten, bezoekers en medewerkers van ons gewend zijn. In de huidige situatie is er een reële kans dat beide in het gedrang komen en dat is voor ons geen optie”

“Uiteraard kijken wij positief vooruit: ondertussen zijn wij gisteren ook begonnen de Wine Professional 2022 in gang te zetten, een deel voorbereidend werk is immers reeds gedaan. Verder blijven wij in de tussentijd als aanloop naar Wine Professional 2022 aan de weg timmeren met diverse programma’s en kleinschalige events.”

Virtueel Wine Professional Forum op Horecava Limited

Het Horecava-team organiseert op maandag 1 februari 2021 eenmalig een speciale virtuele editie: Horecava Limited. Na registratie zijn op de Horecava-site verschillende kennis-, inspiratie en tastingsessies te volgen. Wine Professional neemt deel aan dit online event en presenteert tussen 16.35-17.00 uur een forumdiscussie, met medewerking van onder meer Peter van Houtert (KVNW), Hans van de Meeberg (Proefschrift, Misset Horeca), Peter Klosse (Academie voor Gastronomie) en Jan van Lissum (The Wine & Food Association, Wine Professional, ProefschriftRestaurants.nl). Het thema is hoe de restaurantwereld (en de wijnwereld in het bijzonder) eruit zien na corona. Gaan we verder waar we gebleven waren? Of komt er een nieuw startpunt?
Meer informatie over Horecava Limited vindt u hier.

Special event bij restaurant Roast

Het Wine Professional Forum op Horecava Limited wordt voorafgegaan door twee bijzondere programma’s – bij te wonen op uitnodiging – die anders op Wine Professional hadden plaatsgevonden. Locatie is restaurant Roast, naast de RAI.

 • Het 2e Grand Concours Bollinger wordt ingeluid met een speciale tasting met champagne van Bollinger en kaviaar (i.s.m. Verbunt Verlinden en House of Caviar & Fine Food).
 • Proeverij finalewijnen Wines of Germany Gastro Cup 2021 en bekendmaking winnaars (i.s.m. Informatiebureau voor Duitse Wijn)

Wine Professional Week: Proefschrift Restaurant- en Diamond Awards

In de eerste week van maart vindt de Wine Professional Week plaats. Dagelijks publiceren we artikelen en video’s, die zijn opgenomen in de voorafgaande maanden. De week wordt afgesloten op maandag 8 maart in de St. Olofskapel van het NH Collection Barbizon Palace met een speciale dag waarbij een beperkt aantal bezoekers aanwezig kan zijn. De volgende activiteiten staan voor deze dag gepland – uiteraard alles onder voorbehoud:

 • Wine Professional Diamond Awards
 • Verkiezing Fromager van het Jaar
 • Proefschrift Restaurant Awards
 • Nieuwe Proefschrift Ranking Elite Restaurants
 • Start Masters of Jerez Super Copa
 • Wine Challenge 2021
 • Proefschrift Nationale Huiswijncompetitie
 • Proefschrift Orange Wine Competitie
 • Enkele speciale proeverijen

Natuurlijk blijft The Wine & Food Association het hele jaar door actief met sites, concoursen, competities en andere activiteiten die ondanks corona wel doorgang kunnen vinden. Houd deze website in de gaten om op de hoogte te blijven van die activiteiten.

Bron: The Wine & Food Association

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!