De derde editie van de Wine Paris & Vinexpo Paris vindt plaats van 14 t/m 16 februari 2022 in Parijs en markeert de terugkeer van de fysieke ontmoetingen van de wijn- en gedistilleerde sector. Het ‘flagship’-event van de Vinexposium-groep bevestigt haar wens om dé wereldreferentie te worden en het onmisbare evenement voor wijn- en gedistilleerdprofessionals dankzij een rijk en inspirerend aanbod met een sterke internationale weerklank.

De Wine Paris & Vinexpo Paris wordt het eerste grote internationale evenement van het jaar 2022 en daarmee ook de hervatting van grote proeverijen. Het evenement, waar de wereldwijde wijn- en gedistilleerdindustrie naar uitkijkt door het gediversifieerde aanbod en zakelijke meetings, is erop gericht om de komst van de belangrijkste inkopers naar Parijs te stimuleren, waaronder ook in het bijzonder inkopers uit verder gelegen markten.

Groots aanbod internationale wijnlanden

Gedurende drie dagen komen meer dan 2.800 exposanten samen in Parijs om hun nieuwste jaargangen, hun topproducten en zeldzaamheden te delen met kenners over de hele wereld. De wil van de Franse productieregio’s om hun krachten te bundelen om het evenement sterker te maken is groter dan ooit, naast uiteraard het prachtige en diverse aanbod van internationale wijnlanden uit de hele wereld. In totaal zullen in de Franse hoofdstad naar verwachting 23 landen vertegenwoordigd worden in februari aanstaande.

Een greep uit het grote aantal deelnemers

Het evenement, dat zich uitstrekt over vier hallen (hal 3, 4, 5 en 6), van het expositiecomplex Paris Expo Porte de Versailles, biedt plaats aan zowel kleine wijnmakers als grote internationale merken. Onder de deelnemers zijn gereputeerde bedrijven als François Lurton, Gérard Bertrand, E. Guigal, Maison M. Chapoutier, Domaine Paul Mas, Castel Frères, Maison Sichel, Bernard Magrez, Grands Chais de France, Champagne G.H. Martel & Cie….
Maar er zijn ook kleinere wijngaarden te ontdekken met Les Vignerons Indépendants D’Aquitaine en familiebedrijven als Vins Chevron Villette, Vignobles Vellas, Château Castigno…
Hal 5, gewijd aan internationale producenten, zal exposanten ontvangen als Les vins du Luxembourg, Advantage Austria, Tenuta Lamborghini, Wines Of Lebanon, Wines of Germany, Cesari, Carpineto, Consorzio Di Tutela Della Doc Prosecco, Consorzio Tutela del vino Conegliano Valdobbiadene Prosecco, Gaja, J. Garcia Carrion, Viniportugal Wines of Portugal, Hammeken Cellars, Flechas De Los Andes…

Be Spirits by Vinexpo

Naast wijnen, zal in hal 3 de sector Be Spirits by Vinexpo met zijn enorme Infinity Bar sterke dranken uit alle delen van de wereld samenbrengen, variërend van microdistilleerderijen en beroemde merken. Onder de deelnemers zijn o.a. het Bureau National Interprofessional d’Armagnac, Calvados Château du Breuil, Cognac Lheraud, Warenghem Distillery, Gin de Binche, Glasgow Whisky, La Martiniquaise, Japan Sake and Shochu Makers Association, Distilleria Bertagnolli…

“Wine Paris & Vinexpo Paris is vooral een evenement dat mensen samenbrengt en verenigt. We verwelkomen onze klanten uit alle delen van de wereld om internationale zichtbaarheid te geven aan lokale, innovatieve producten, grands crus en kleine juweeltjes. Parijs wordt een feest in 2022 en we kunnen niet wachten om elkaar daar weer allemaal te ontmoeten! ” zegt Rodolphe Lameyse, CEO van Vinexposium.

Ga voor meer informatie en het verkrijgen van uw toegangsbadge naar:
wineparis-vinexpo.com

Over WINE PARIS & VINEXPO PARIS

Wine Paris, ontstaan uit de fusie tussen VinoVision en Vinisud op initiatief van de verschillende oprichters en partners, werd in 2020 verder versterkt door haar alliantie met Vinexpo, organisator van internationale evenementen voor wijn- en gedistilleerd professionals. Vinexpo, opgericht in 1981 op initiatief van de Kamer van Koophandel en Fabrieken van Bordeaux-Gironde, die in 2021 zijn 40-jarig bestaan viert, beschikt over een uniek overzicht van de markt en een uitgebreid netwerk van invloedrijke distributeurs over de hele wereld.

Over Vinexposium

Vinexposium is zowel eigendom van Comexposium (een wereldwijde organisator van evenementen) alsook van de Vinexpo Holding (eigendom van de Kamer van Koophandel en Industrie van Bordeaux-Gironde – CCIBG). Vinexposium is ’s werelds grootste organisator van zakelijke evenementen op het gebied van wijn en gedistilleerd. Vinexposium brengt een breed scala aan high- performance zakelijke evenementen samen, op maat gemaakt voor verschillende marktsegmenten, met een portfolio van emblematische en erkende vakbeurzen: Wine Paris & Vinexpo Paris, Vinexpo America, Drinks America, Vinexpo Hong Kong, Vinexpo Bordeaux, Vinexpo Shanghai, WBWE Amsterdam, evenals Vinexpo Explorer en World Wine Meetings.

Perscontact Vinexposium in Frankrijk:
camille.malavoy@vinexposium.com / +33 (0)6 31 00 50 41

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#samenwerking

#wineparis2022