Goed nieuws: Wine Paris & Vinexpo Paris gaat door! Wine Paris & Vinexpo Paris bevestigt dat de beurs zal plaatsvinden van 14 t/m 16 februari 2022 in het expositiecomplex Paris Expo Porte de Versailles en staat klaar om de internationale wijn- en gedistilleerd sector in de best mogelijke omstandigheden samen te brengen.  

Het flagship event van de Vinexposium Group wordt het eerste grote internationale evenement van het jaar. Lang verwacht door de wijn- en gedistilleerd branche, die al bijna twee jaar niet in Parijs is samengekomen, zal de Wine Paris & Vinexpo Paris drie dagen lang 2.800 exposanten uit 32 landen ontvangen. Frankrijk zal breed vertegenwoordigd zijn met een versterkte deelname van alle regio’s die de beurs ondersteunen en collegiaal hebben besloten om de beurs door te zetten a.s. februari. Alle belanghebbenden zijn zeer gemotiveerd om de laatste rechte lijn naar de finish te voltooien en ook het Vinexposium-team zet alle zeilen bij om de beurs tot een succes te maken.

Enkele enthousiaste reacties op het nieuws dat Wine Paris & Vinexpo Paris doorgaat:

Stimulans voor exportmarkt
“Wine Paris & Vinexpo Paris is snel uitgegroeid tot een niet te missen evenement waar we naar uitkijken! We zijn verheugd om volgende maand deel te kunnen nemen aan deze geweldige wijnbeurs in Parijs, om onze klanten te ontmoeten en onze activiteit op de exportmarkten te stimuleren, ”
reageert Philippe Guigal, CEO van E. GUIGAL. 

Mooie wijnen ontdekken
“14 februari staat dit jaar hoog op mijn agenda, niet voor Valentijnsdag maar voor de terugkeer van een grote Europese wijnbeurs in Parijs. Ik heb deze beurs vorig jaar gemist en kan niet wachten om mijn vrienden en leveranciers te ontmoeten, mooie wijnen te ontdekken en nieuwe relaties op te bouwen voor het komende jaar. Met een breed scala aan uitstekende wijnen om te ontdekken, is mijn enige voorbehoud dat drie dagen te kort is!  “ aldus John Chapman, directeur van The Oxford Wine Company.

Finse markt
“We zijn erg enthousiast om over een paar weken voor het eerst deel te nemen aan de Wine Paris & Vinexpo Paris. Als wijnimporteur zullen we deze drie dagen aangrijpen om veel van onze huidige partners te ontmoeten en nieuwe producenten te vinden die producten kunnen aanbieden die zijn aangepast aan de Finse markt, “ voegt Ilkka Lumme, Product and Sales Channel Manager bij Servaali Ltd. toe.

Tijd om elkaar weer te zien!
“Na 2 jaar zonder beurs is het voor ons heel belangrijk om opnieuw contact te maken met onze producenten en vooral om nieuwe mensen te ontmoeten om nieuwe producenten te ontdekken. In het belang van ons bedrijf is het tijd om elkaar weer te zien! De ontvangstcondities van de beurs garanderen dat alles zo soepel mogelijk zal verlopen en het is voor mij vanzelfsprekend om half februari deel te nemen aan de Wine Paris & Vinexpo Paris, “ zegt Sébastien Clément, General Manager van Tanium Wines and Spirits in Quebec.

Extra maatregelen ivm corona

Het geldende gezondheidsprotocol zal met de grootst mogelijke striktheid worden ingezet om het goede verloop van het evenement te garanderen en tegelijkertijd het comfort en de gezelligheid te garanderen die door alle deelnemers worden verwacht. Zo zal, onder andere, een geldige coronapas verplicht zijn om toegang te krijgen tot het evenement, zal het dragen van een masker verplicht zijn, wordt zo veel mogelijk gewerkt met e-badges en wordt versterkte schoonmaak ingezet in alle ruimtes.

Mixologie en digitalisering

Het programma van de beurs is ontworpen om alle professionals een geoptimaliseerde fysieke ervaring te bieden met vele kwalitatieve masterclasses en proeverijen, multi-format toespraken door experts en inspirerende persoonlijkheden en veelgeprezen thematische ruimtes: Be Spirits staat in het teken van sterke dranken en mixologie, Wine Tech Perspectives biedt een duik in innovatie en digitalisering van de sector en La Nouvelle Vague zal jonge wijnmakers en talenten voor het voetlicht brengen.

Parijs is er klaar voor

De Franse hoofdstad staat klaar om de deelnemers aan het evenement te verwelkomen. Transportvoorzieningen, hotels, bars en restaurants zijn open en de Wine Paris & Vinexpo Paris zal binnenkort zijn selectie van partnerbars en -restaurants onthullen zodat bezoekers na de beursdag hun Parijs-ervaring overal in de stad kunnen voortzetten. 

Eerste hoogtepunt van het jaar
“Wine Paris & Vinexpo Paris zal het eerste hoogtepunt van het jaar zijn voor de sector en we zullen meer dan ooit verenigd zijn om er een belangrijk evenement van te maken in dienst van een sterk herstel van ons commerciële momentum vanaf februari,” aldus Fabrice Rieu, president van de Vinisud.

Hygiënische omstandigheden
“We zijn bijzonder alert op de hygiënische omstandigheden om alle professionals te verwelkomen in een omgeving die bevorderlijk is voor vele kwaliteitsuitwisselingen. Het is essentieel om samen te komen en Parijs biedt ons opnieuw uitstekende voorwaarden om elkaar weer te ontmoeten! “ benadrukt Jean-Martin Dutour, Voorzitter van de VinoVision.

Geweldig evenement
“Zes weken voor de opening van de beurs, steken we al onze energie in het nakomen van onze belofte om een beurs te organiseren waar de sector op wacht.  We mobiliseren al onze middelen om belangrijke internationale inkopers naar Parijs te brengen en om van de Wine Paris & Vinexpo Paris een geweldig evenement in al zijn dimensies te maken! “
zegt Rodolphe Lameyse, CEO van Vinexposium.

Het Vinexposium-team volgt voortdurend de veranderingen in de gezondheidscontext en overheidsrichtlijnen om het succes van het evenement te garanderen.

Ga voor meer informatie en het verkrijgen van uw
toegangsbadge naar wineparis-vinexpo.com

Over WINE PARIS & VINEXPO PARIS

Wine Paris, ontstaan uit de fusie tussen VinoVision en Vinisud op initiatief van de verschillende oprichters en partners, werd in 2020 verder versterkt door haar alliantie met Vinexpo, organisator van internationale evenementen voor wijn- en gedistilleerd professionals. Vinexpo, opgericht in 1981 op initiatief van de Kamer van Koophandel en Fabrieken van Bordeaux-Gironde, die in 2021 zijn 40-jarig bestaan viert, beschikt over een uniek overzicht van de markt en een uitgebreid netwerk van invloedrijke distributeurs over de hele wereld.

Over Vinexposium

Vinexposium is zowel eigendom van Comexposium (een wereldwijde organisator van evenementen) alsook van de Vinexpo Holding (eigendom van de Kamer van Koophandel en Industrie van Bordeaux-Gironde – CCIBG). Vinexposium is ’s werelds grootste organisator van zakelijke evenementen op het gebied van wijn en gedistilleerd. Vinexposium brengt een breed scala aan high-performance zakelijke evenementen samen, op maat gemaakt voor verschillende marktsegmenten, met een portfolio van emblematische en erkende vakbeurzen: Wine Paris & Vinexpo Paris, Vinexpo America, Drinks America, Vinexpo Hong Kong, Vinexpo Bordeaux, Vinexpo Shanghai, WBWE Amsterdam, evenals Vinexpo Explorer en World Wine Meetings.

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#wineparis2022