Wine Paris 2025: de wereld komt weer samen in Parijs op het grootste B2B event in de wijn- en gedistilleerd sector. Van 10 t/m 12 februari 2025 verandert Wine Paris de ”City of Lights” in het epicentrum van de wereldwijde wijn- en gedistilleerd sector.

Na drie edities van sterke groeicijfers zal ook in 2025 het aantal exposanten toenemen, tot meer dan 4.600 exposanten uit 50 producerende landen. Daarnaast worden 50.000 bezoekers uit 140 landen verwacht. De vakbeurs, die wordt georganiseerd door Vinexposium, heeft een internationaal allure gecreëerd en bevestigt daarmee haar positie als wereldwijde ontmoetingsplaats en als instrument voor economische en politieke invloed.

Vinexposium Paris 2023

Nu de sector geconfronteerd wordt met fundamentele geopolitieke, economische en ecologische veranderingen, belooft de 6e Wine Paris-editie in te spelen op deze veranderingen door middel van praktische, duurzame oplossingen voor de hele sector.

De wereldwijde sector verzamelt zich rond de Wine Paris 2025

De Wine Paris ontvangt opnieuw veel steun van producenten wereldwijd, wat de beurs in 2025 een brede internationale uitstraling geeft. Er zullen 3 hallen zijn die volledig gewijd worden aan 50 producerende landen, en daarmee wordt het beursvloeroppervlak aanzienlijk vergroot. Belangrijke groei is te zien bij Duitsland (+65%), Oostenrijk (+35%), China (+60%), Spanje (+40%), Portugal (+61%) en Roemenië (+75%). Italië heeft de expositieruimte opnieuw verdubbeld en biedt nu plaats aan 30 regionale paviljoens in hal 6.

Vinexposium Paris 2023

Daarnaast zijn er nieuwe internationale paviljoens op de beurs, waaronder Zuid-Afrika, Argentinië, Armenië, Chili, Hongarije, Noord-Macedonië, Uruguay en vooral Australië. Australië vergroot in 2025 zijn beursoppervlak maar liefst vier keer.

Grote opkomst Franse wijnindustrie

De Franse aanwezigheid, die de kern van de beurs vormt, zal naar verwachting met 7% toenemen. In hal 7 zullen alle Franse marketingbureaus aanwezig zijn. Door de trouwe aanwezigheid van de exposanten kan de Wine Paris dieper ingaan op de Franse wijnregio’s, waarin hun diversiteit volledig tot uiting komt door de aanwezigheid van onafhankelijke wijnboeren, coöperatieve wijnmakerijen, handelsbedrijven en bekende namen uit de sector, zoals Les Grands Chais de France, Boisset, Famille Guigal, Borie-Manoux, M. Chapoutier, Groupe EPI, Castel Frères en Baron Philippe de Rothschild.

Vinexposium Paris 2023 Frankrijk

Op de 2025-editie van de Wine Paris zullen ook toonaangevende merken opnieuw van de partij zijn, met name Champagnemerken als Bollinger, G.H Martel, Lanson en Vranken. Deze brede betrokkenheid bevestigt de centrale rol van de Wine Paris voor alle belanghebbenden in de Franse industrie.

Be Spirits, dé plek voor alle gedistilleerde dranken van over de hele wereld

De internationale gedistilleerde drankenindustrie is zeer optimistisch, gedreven door een toenemende vraag naar diversiteit en kwaliteit. Be Spirits biedt hier een podium voor.

Als randevenement van de beurs zal Be Spirits distributeurs, barmannen en experts van over de hele wereld verwelkomen, met als centraal middelpunt meer dan 200 producenten – waaronder 38% nieuwkomers en 30% internationale deelnemers uit 27 landen (cijfers per 8/11/2024). Er zullen 47 soorten gedistilleerde dranken te zien zijn (armagnac, baiju, brandy, calvados, cognac, gin, mout, mezcal, pastis, rum, sake, soju, tequila, umeshu, vermouth, wodka, enz.) 10 whiskyproducenten zullen aanwezig zijn onder de vlag van de Franse whiskyfederatie en Cognac- (40 bedrijven) en Armagnac- (19 bedrijven) producenten zullen ook in grote getalen aanwezig zijn.

No/Low & Infinity Bar

In 2025 zal het No/Low drankenassortiment worden uitgebreid. Tot nu toe hebben meer dan 50% producenten zich ingeschreven. Dit in lijn met de nieuwe consumptiegewoonten (gedistilleerde dranken zonder alcohol, RTD’s, enz.). Het aantal bieren en ciders zal toenemen. Last but not least belooft de Infinite Bar, met 20 barren die meer dan 40 meter beslaan, een fantastisch spektakel te worden én waar de aanwezige topmixologists een staaltje creativiteit zullen laten zien.

WineParis_VinexpoParis2024_PhilippeLabeguerie

Via Be Spirits richt Vinexposium zich op de complete alcoholsector, van het traditionele aanbod tot de no-low categorie.

“In tijden van onzekerheid en economische crisis is isolatie geen oplossing. Door onze krachten te bundelen en innovatie, samenwerking tussen belanghebbenden en verbindingen tussen de economische en politieke gebieden te bevorderen, kunnen we oplossingen vinden. Wine Paris heeft zich internationaal bewezen als een belangrijke bron van invloed, een katalysator voor nieuwe ideeën, een spiegel voor trends en een motor voor de hele industrie. De tentoonstelling in 2025 zal meer dan ooit een cruciale rol spelen voor alle nationale en internationale spelers in de wijn- en gedistilleerdindustrie.” – Rodolphe Lameyse, CEO Vinexposium.

Kerncijfers 2025 (op 8/11/2024)

  • Meer dan 4.600 exposanten
  • 50 producerende landen
  • 000 verwachte vakbezoekers
  • 140 vertegenwoordigde landen

Klik hier voor meer info en het aanvragen van je badge.

Over de Wine Paris

De Wine Paris is het jaarlijkse evenement voor internationale wijn- en gedistilleerd professionals. Georganiseerd halverwege februari, in een belangrijke periode van het jaar, heeft het als doel de spelers uit de sector de gelegenheid om samen te komen, gecentreerd op een uitgebreid, relevant en veelomvattend aanbod van producten die wijn en gedistilleerde dranken producerende regio’s over de hele wereld in de schijnwerpers zetten.

Over VINEXPOSIUM

Vinexposium biedt een samenhangend trefpunt voor elk onderdeel van de wijn- en gedistilleerd-industrie door een verscheidenheid aan relevante evenementformats te bieden, het hele jaar door en over de hele wereld. Door exposanten en bezoekers samen te brengen op 8 evenementen per jaar, is Vinexposium de alliantie van de industrie, gericht op het ontwikkelen van haar verkoopbereik.

“Vinexposium – creating momentum”

VINEXPOSIUM PERSCONTACT
Camille Cordasco: +33 6 27 26 77 67
camille.cordasco@vinexposium.com

Bron: persbericht

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
 Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook