Van 10 t/m 12 februari 2025 staat Parijs in het teken van Vinexposium’s iconische evenement, de Wine Paris, de unieke wereldwijde zakelijke hub voor de hele wijn- en gedistilleerd-industrie. Deze 6e editie zal meer dan 5.300 exposanten uit meer dan 50 landen verwelkomen, met 50.000 bezoekers uit 140 landen en meer dan 130 lezingen in het kader van de Academy, die nog inspirerender belooft te worden dan ooit.

Programma:  volop aandacht voor de belangrijkste thema’s in de sector

De Academy is uitgegroeid tot een vast onderdeel van de vakbeurs en verwelkomt dit jaar 250 toonaangevende internationale experts voor een uitgebreid conferentieprogramma over de onderwerpen die de sector bezighouden bij het versnellen van veranderingen.

DE ACADEMIE: EEN AMBITIEUS PROGRAMMA GERICHT OP DE ONDERWERPEN DIE ERTOE DOEN 

Met meer dan 130 trainingen en lezingen met 250 sprekers uit de wijn- en gedistilleerdsector, belooft de Academy gevarieerd en inzicht gevend te worden. De lezingen, conferenties, paneldiscussies en masterclasses gaan over belangrijke thema’s in de sector: buitenlandse handel en export, nieuwe kansen en opkomende markten, duurzaamheid en MVO-onderscheidingen, veranderende consumentenpatronen en de smaak voor ontdekking. Dankzij deze relevante en innovatieve inhoud kan Wine Paris fungeren als een drijvende kracht achter het versterken van de industrie.

De 130 masterclasses die op het programma staan, omvatten de volgende highlights:

Internationale handel en export:

Persconferentie van de Federatie van Franse exporteurs van wijnen en gedistilleerde dranken (FEVS)
Zaal 7 – Persconferentiezaal – Hal 4 – 9:30 – 10:30 uur
Alleen toegankelijk voor journalisten

Conferentie Internationale Organisatie voor Wijnbouw en Wijnbereiding (OIV) Internationale handel in wijn:
Geschiedenis, trends en de rol van re-exportcentra
Zaal 7 – Persconferentiezaal – Hal 4 – 17.00 – 18.00 uur

Nieuwe kansen en opkomende markten:

Maandag 10 februari

Black Stallion from the Balkans
Noord-Macedonië ligt in het hart van de Balkan en herbergt een van de krachtigste en meest karakteristieke rode wijndruiven: de inheemse Vranec of ” Black Stallion”. Door Thomas Brandl, deskundige op het gebied van Zuidoost-Europa.
Zaal 2 – The Masterclasses – Hal 4 – 10:00 – 11:00 uur

Why Napa Valley? Global Interest in America’s Premier Wine Region
Masterclass gepresenteerd door Patrick Schmitt, hoofdredacteur van The Drinks Business met Florence Cathiard, eigenaar van Cathiard Vineyard, Jean-Charles Boisset, eigenaar van Boisset en Carlton Mccoy MS, Chief Executive van Heitz Cellar en Demeine Estates in de Napa Valley, en van Château Lascombes (Margaux).
Zaal 2 – The Masterclasses – Hal 4 – 12.00 – 13.00 uur

Woensdag 12 februari

All Eyes on Africa, Why Now?
Door Chinedu Rita Rosa, directeur en oprichter van Vines by Rosa .
Met een presentatie van succesvolle wijnen voor de Afrikaanse markt.
Zaal 2 – The Masterclasses – Hal 4 – 12.00 – 13.00 uur

Duurzaamheid en MVO-keurmerken:

Maandag 10 februari

Rooted in Sustainability – Exploring Sonoma County
Gepresenteerd door Bree Stock, Master of Wine, met Kim Stare Wallace, president van het Californische familiebedrijf Dry Creek Vineyard.
Stand H245 – Hal 4 – 10:30 – 11:30 uur

Policies Supporting Agroecological Transition & Regenerative Practices in Viticulture
door Moët Hennessy. Een institutioneel evenement met vertegenwoordigers van de overheid, de wijnwereld en agro-ecologische initiatieven.
Zaal 7 – Persconferentieruimte – Hal 4 – 17.00 – 19.00 uur
Alleen op uitnodiging

Dinsdag 11 februari

One Year of Fair for Life Commitment: Review and Perspectives for Mouton Cadet
Door Jérôme Aguirre, Directeur Wijnbereiding & Vins Mouton Cadet en Véronique Hombroekx, Chief Executive van Baron Philippe de Rothschild.
Zaal 7 – Persconferentie – Hal 4 – 14.00 – 15.00 uur

Veranderende consumentenpatronen:

Maandag 10 februari

Is Alcohol-Free the Future of Restaurants?
Time Out-conferentie, met Benoit d’Onofrio en Antoine Besse
Zaal 4 – Speakeasy – Hal 5.2 – 12:00 – 13:00 uur

Dinsdag 11 februari

Reaching Zillennial Consumers: New Rules of Engagement
Conferentie door Mark Barden, wereldwijd merkstrateeg en medeoprichter van EatBigFish consultancy en Honore Comfort, vicevoorzitter internationale marketing voor California Wines en wijnmarketingstrateeg
Zaal 5 – Let’s Talk About Wine! – Zaal 7.2 – 17.30 – 18.30 uur

Proeven en ontdekken:

Maandag 10 februari

World of Possibilities: The Richness of Vinho Verde
Masterclass onder leiding van Tiago Macena, conferentiespreker van Vinhos Verdes.
Zaal 3 – Masterclasses – Hal 4 – 18.00 – 19.00 uur

Dinsdag 11 februari

A Journey Through South Korea’s Traditional Spirits, met K-Spirits!
Masterclass verzorgd door Heon Bae Jeong, oprichter van HB Jeong Liquor en docent aan de Chung-Ang Universiteit.
Zaal 4 – Speakeasy – Hal 5.2- 12.00 – 13.00 uur

Balasto Vertical Tasting, The Iconic Uruguayan Wine and Reflection of Garzón’s Identity
Hoogwaardige proeverij van Balasto 2016, 2017, 2018, 2020 en de nieuwe versie van 2022, samengesteld door Charlie Arturaola, BODEGA GARZÓN Meestersommelier en Christian Wylie, Chief Executive van BODEGA GARZÓN.
Zaal 1 – Masterclasses – Hal 4 – 14.00 – 15.00 uur

Let’s Talk About Wine! 

Het conferentieprogramma Let’s Talk About Wine! staat onder wetenschappelijk beschermheerschap van de Internationale Organisatie voor Wijnbouw en Wijnbereiding (OIV).

Key figures Wine Paris 2025:

➣ 5.300+ exposanten uit 50+ producerende landen

➣ 6 beurshallen, waarvan 3 speciaal voor internationale exposanten

➣ Naar verwachting meer dan 50.000 bezoekers uit 140 landen

➣ 300 producenten op de Be Spirits, waaronder 54 % nieuwe deelnemers en 76 % internationale deelnemers

Ga voor meer informatie naar de Wine Paris website en de mediasectie

Om foto’s van de 2024 editie te bekijken, klik hier

Over de Wine Paris

De Wine Paris is het jaarlijkse evenement voor internationale wijn- en gedistilleerd professionals. Het wordt halverwege februari gehouden, in een belangrijke periode van het jaar, en heeft als doel een samenhangend centraal punt te bieden voor spelers uit de sector, met een uitgebreid, relevant en compleet aanbod van producten die wijn en gedistilleerde dranken producerende regio’s over de hele wereld in de schijnwerpers zetten.

Over VINEXPOSIUM

Vinexposium biedt een samenhangend middelpunt voor elk onderdeel van de wijn- en gedistilleerdindustrie door een verscheidenheid aan relevante eventformats te organiseren, het hele jaar door en over de hele wereld. Door exposanten en bezoekers samen te brengen op 8 vakevenementen per jaar, fungeert Vinexposium als bondgenoot van de branche, gericht op het ontwikkelen van het verkoopbereik.

Vinexposium, creating momentum

 VINEXPOSIUM PERSCONTACT IN FRANKRIJK:
Camille Cordasco
media@vinexposium.com

 

🍇🥂Geen enkel culinair of travel nieuwtje missen🍷🍴?
 Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook