Je hebt wijn en je hebt wijn. Je hebt wijnboeken en je hebt wijnboeken. En dit wijnboek is er een van het leuke soort. Gianluca Di Taranto leert je in ‘Wine Class. De Druif’ van alles over wijn: van de historiek over de origine van de druif tot de karakteristieken en leuke ‘wist-je-datjes’.

“Ontdek het verhaal van druif tot wijn, van albariño tot zinfandel” lees ik op de cover. In werkelijkheid is het ‘van acalon (aca-wat?) tot zweigelt‘, maar misschien bekt dat minder lekker? In elk geval vind ik albariño snel terug. Maar zinfandel…. die zie ik niet in in de inhoudsopgave, maar vind ik onder een heel andere druif terug. Inclusief een leuk verhaal. Dat dan weer wel:-). Kun je raden onder welke?

Heerlijk wijnboek

Ik heb al een boek over druiven. En wat voor een: Wine Grapes van Jancis Robinson MW. Een serieus naslagwerk over druiven. Met alle dna’s, familieverhoudingen en meer. Wine Class De Druif van de in België woonachtige topsommelier Gianluca Di Taranto is echter van een totaal andere soort. Hij vertelt met passie, humor én vakkennis over de kenmerken van assyrtiko, de toekomst van cinsault, het ‘sideways effect’ en de (verrassende) origine van primitivo. Bekende en minder bekende druiven passeren de revue, maar één ding is zeker: je zult bijleren! Een opzoekboek, maar meer nog een boek om lekker mee weg te duiken en je te laten verrassen en vermaken door de verhalen die Gianluca met je deelt.

Bij elke druif geeft Gianluca een extra tip: ‘Als je dit lekker vindt, probeer dan ook eens….’ Zo ontdek je wellicht je nieuwe favoriete wijn (of druif!)  in dit wijnboek.

Over Gianluca Di Taranto

Gianluca Di Taranto is meermaals in de prijzen gevallen als sommelier. Hij werkte als sommelier bij The Jane en deed mooie buitenlandse stages, onder andere bij Piazza Duomo te Alba en bij Osteria Francescana te Modena. Momenteel geeft hij workshops en cursussen en werkt hij als wine director bij Sanglier des Ardennes & La Petite Merveille.

Als dit boek van Gianluca Di Taranto
het eerste deel is van een serie Wine Class boeken,
dan kijk ik nu al uit naar deel 2!

 

Wine Class De Druif als e-book kopen:

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook