Hij is weer van start gegaan, de jaarlijkse verkiezing ‘Wine bar of the Year’! Voor het zesde jaar op rij gaan wijnbars de strijd met elkaar aan om de felbegeerde titel Winebar of the Year binnen te slepen.

Zoals ieder jaar begint de competitie met een publieksronde waarin wijnbarliefhebbers hun stem kunnen uitbrengen op hun favoriete wine hang-out. Van de 25 wijnbars met de meeste stemmen kiest de vakjury 10 wijnbars die doorgaan naar de volgende ronde. Daarnaast gebruikt de vakjury nog 5 wildcards om de top 15 compleet te maken. Na bekendmaking van de top 15 worden de wijnbars in de laatste twee maanden van het jaar onaangekondigd bezocht.

Stemmen op je favo wijnbar kan van 14 november tot 11 december via wine-bars.nl, als je stemt maak je kans op een prachtige Coravin Model 2 plus pack t.w.v. €349,

Verrassingsbezoek

15 wijnbars gaan uiteindelijk door naar de volgende ronde. De vakjury onder leiding van Sharon van Lokhorst, hoofdredacteur www.favorflav.com, bezoekt alle 15 zaken onaangekondigd en zal de wijnbars op verschillende vlakken beoordelen, zoals samenstelling van de wijnkaart en de service. De winnaar van de Wine Bar of the Year verkiezing wordt begin volgend jaar bekend gemaakt.

Sponsor Coravin

De verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door Coravin, het bedrijf achter het Wine Preservation System. Dit unieke systeem stelt wijnliefhebbers in staat om hun favoriete wijn per glas te drinken, wanneer men wil en in elke hoeveelheid, zonder de fles te hoeven openen. De baanbrekende technologie laat de kurk intact en beschermt de wijn tegen oxidatie, waardoor deze op een natuurlijke manier verder kan evolueren. Voor meer informatie, klik hier.

Over wine-bars.nl

Op www.wine-bars.nl vind je de leukste wine bars in Nederland. Door middel van de search functie zie je snel waar je een wine bar kunt vinden. In de afgelopen jaren is het aantal wine bars flink gestegen en de verwachting is dan ook dat deze trend nog een tijdje zal doorzetten. Momenteel staan er meer dan 150 wine bars op de website. Door middel van de jaarlijkse wine bar verkiezing wordt aandacht gevraagd voor deze almaar groeiende horecasector. Wine-bars.nl is een initiatief van Pitch PR, hét PR bureau gespecialiseerd in de marketing en promotie van wijngebieden, horeca en food. www.pitchpr.nl 

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!