Op maandag 28 november zijn in Theater Amsterdam de Entree Awards uitgereikt. De dertien horeca-vakprijzen gingen onder meer naar The Streetfood Club (Breda), Helling 7 (Amsterdam) en Hotel Piet Hein Eek (Eindhoven). Stefan Sumual werd uitgeroepen tot Best Bartender. De verkiezing is een initiatief van het onafhankelijke horecaplatform Entree. 

 Een 22-koppige onafhankelijke vakjurybezocht afgelopen maanden ruim vijftig genomineerde horecabedrijven. Daarvan wonnen maandag 28 november tijdens een avondvullende show in Theater Amsterdam elf bedrijven een Entree Award. Ook werden twee persoonsgebonden prijzen uitgereikt: de Horecaondernemer van het Jaar (club van zes Utrechtse ondernemers) en Best Bartender (Stefan Sumual). Voor deze laatste titel werd een competitiedag gehouden, onder leiding van een vakjury.

Winnaars Entree Awards 2022 

·       Best New Hotel <50 rooms: Hotel Piet Hein Eek, Eindhoven 

·       Best New Hotel 50+ rooms: The Den, Den Bosch 

·       Best New Restaurant Design: Ambrozijn, Valkenburg 

·       Best New Restaurant & Bar <150 guests: Helling 7, Amsterdam 

·       Best New Restaurant & Bar 150+ guests: The Streetfood Club, Breda 

·       Best New Restobar: Hooked, Tilburg 

·       Best New Cocktailbar: Taru, Haarlem 

·       Best New Nightlife Venue: Oliva, Amsterdam 

·       Best New Green Fine Dining: Rotonde, Rotterdam 

·       Best New Café: The Dublin House, Zwolle 

·       Best New Holiday Concept: Mölke, Zuna 

·       Best Bartender: Stefan Sumual 

·       Horecaondernemers van het Jaar: Wichert van Rijn, Sippien Baarsma, Rob Mooiman, Marco Schreutelkamp, Jan en Reinder Braam (o.a. Ruby Rose, Carmel Market en WT Urban Kitchen in Utrecht en The Streetfood Club in Breda) 

Oscars van de horeca

 De Entree Awards zijn een belangrijke graadmeter voor de ontwikkelingen in de horecabranche en worden daarom ook wel de ‘Oscars van de horeca’ genoemd. “De winnaars laten zien dat ondernemers meer dan ooit aandacht hebben voor goed werkgeverschap, bijvoorbeeld door personeel mede-eigenaar te laten worden”, zegt Iris Kranenburg, juryvoorzitter en hoofdredacteur van Entree. “Opvallend is ook de enorme populariteit van cocktails die we overal terugzagen en de groeiende focus op een duurzame bedrijfsvoering, al valt daar nog wel wat winst te behalen.”

Over de Entree Awards  

De Entree Awards is een initiatief van Entree, een b2b-horecaplatform dat bestaat uit een maandelijks glossy magazine, dagelijks online nieuws, nieuwsbrieven en digitale thema-specials. De Entree Awards werden voor de vijftiende keer georganiseerd.  

Meer over deze verkiezing op entreemagazine.nl

Foto: Ming Chao

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook