Van Wilco van den Baar ontvang ik regelmatig een nieuwsbrief waarin hij een culinair event aankondigt. Maar zijn laatste nieuwsbrief stond wel héél bomvol: van een sterrenlunch met foodfotografie tot een diner tussen de wijnranken. Wie is die Wilco eigenlijk? 

“Creatief, vernieuwend, optimistisch, daadkrachtig en passie voor het vak”

Wilco van den Baar 

Wilco is van oorsprong Brabander maar inmiddels compleet Amersfoort-minded. Zijn opleiding volgde hij aan Hotelschool “De Rooi Pannen” in Eindhoven en het S.V.H. (Stichting Vakonderwijs Horeca). Met trots ontving hij de “Cees Van Gaalen Prijs”, een culinaire onderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt aan iemand die zich in de provincie Noord-Brabant heeft onderscheiden op culinair gebied. Inmiddels heeft Wilco 20 jaar ervaring in 1, 2 en 3 Michelinsterren restaurants. Zo werkte hij in restaurant “De Treeswijkhoeve** ” te Waalre, waar hij door Dick Middelweerd ontdekt werd als culinair talent.

Wilco van den Baar bordje

‘Uw Chef-kok thuis’: koken op sterrenniveau

En nu is het dus tijd voor zijn eigen bedrijf: ‘Uw Chef-kok thuis‘. Vanwege zijn passie voor de pure, eerlijke en echte keuken kookt hij zoveel mogelijk met verse seizoensproducten. Naast het koken heeft Wilco zich rijkelijk verdiept in de wereld van wijn, cocktails, koffie/thee, sigaren, muziek en meer. Met dit complete pakket aan kennis en ervaring maakt hij de gastronomische beleving van zijn gasten tot een totaalbeleving. Omdat Wilco op ‘sterrenniveau’ kookt biedt hij iets anders dan de doorsnee cateraar. Daarnaast is Wilco Chef-kok én gastheer; in zijn werk als ‘Uw Chefkok Thuis’ spreekt hij beide talenten aan.

“Gastvrij van nature, straal rust uit, altijd gedreven, man met visie en doorzettingsvermogen, met groot geloof in mensen en realistische kijk op de organisatie!”

SOTTO Wijnkelders & Proeflounge

Naast Uw Chefkok Thuis heeft Wilco met de SOTTO Lounge toegang tot wellicht de meest exclusieve wijnkelder van Nederland. Door een unieke samenwerking kan hij putten uit een wijnvoorraad waar menig sterrenrestaurant jaloers op zal zijn en deze exclusieve wijnen ook nog eens tegen een zeer scherpe prijs aanbieden. Door de gigantische keuken in het pand met alle luxe en moderne apparatuur kan hij daar alle (voor-)bereidingen voor zijn diners doen. In SOTTO Lounge kun je terecht voor private dining, kookworkshops voor particulieren en bedrijven, presentaties en vergaderingen omlijst door tal van culinaire mogelijkheden!

Nou, ik zeg: op naar Amersfoort! Ik ben heel benieuwd. Houd voor de culinaire agenda van Wilco zijn Facebook Pagina in de gaten! Er staat een workshop foodfotografie met je smartphone inclusief een  sterrenlunch op het programma, een viergangendiner in Het Proeflokaal van Het Lokaal in Amersfoort, een Hemels diner voor Hemelvaartsdag en een diner tussen de wijnranken bij het Betuws Wijndomein.

Links:

Uw Chef-kok thuis
SOTTO Wijnkelders & Proeflounge
Facebookpagina Uw Chef-kok thuis