WijnSpijs en Pays d’Oc IGP slaan de handen ineen voor een unieke uitvoering van de populaire WijnSpijs Wandelingen. Op 24 november 2019 staan de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag in het teken van een speciale WijnSpijs Wandeling: culinair genieten in combinatie met een goed glas Pays d’Oc IGP wijn.

Culinair genieten met Pays d’Oc IGP wijnen

In elke stad zijn de zes leukste restaurants gekozen waar je geniet van een unieke restaurantervaring. In ieder restaurant proef je een gerecht in combinatie met een zorgvuldig uitgekozen Pays d’Oc IGP wijn. Pays d’Oc IGP is een wijnkwaliteitslabel uit het Zuid-Franse gebied Languedoc-Roussillon. Je proeft tijdens deze WijnSpijs wandelingen niet zomaar de eerste de beste Pays d’Oc IGP wijnen, maar allemaal Pays d’Oc IGP Collection 2019 wijnen. De WijnSpijs Wandeling duurt van 12:00 tot 17:00 in je stad naar keuze (Amsterdam, Rotterdam of Den Haag).  Het wandelen doe je uiteraard met je eigen gezelschap en op jouw eigen tempo. Wel zo ontspannen!

Geef je snel op, want de wandelingen in deze steden zijn razend populair
dus altijd snel vol. En… vol = vol:
www.wijnspijs.nl/culinaire-wandeling/

Grote diversiteit aan wijnen

Pays d’Oc IGP staat bekend om haar vele (58!) verschillende druivenrassen die gebruikt mogen worden. Van chardonnay tot sauvignon blanc en van pinot noir tot cabernet sauvignon maar ook rolle en grenache staan er aangeplant. Door onder meer de verschillende bodemsoorten en klimaatinvloeden die het gebied heeft kent Pays d’Oc IGP vele verschillende wijnstijlen. Van fris wit naar fruitige rosé en kruidige rode wijnen… alles komt voorbij.

Pays d’Oc IGP gastronomisch inzetbaar

Doordat er zoveel verschillende wijnen worden gemaakt zijn Pays d’Oc IGP wijnen gastronomisch goed inzetbaar. Want voor zowel frisse voorgerechten, zwaardere vleesgerechten en zoete desserts is er wel een passende Pays d’Oc IGP wijn te vinden. Tijdens de WijnSpijs Wandeling zal deze grote verscheidenheid aan Pays d’Oc IGP wijnen dan ook goed te proeven zijn. Alle wijnen die worden geschonken tijdens de WijnSpijs Wandeling zijn topcuvées van de ‘Collection 2019’. De Collection is een jaarlijks terugkerende erelijst van topwijnen die een uitstekend beeld geven van de kwaliteit en diversiteit van de Pays d’Oc IGP wijnen.

WijnSpijs Wandeling x Pays d’Oc IGP

In het kort:

 • Drie deelnemende steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag)
 • Zes deelnemende restaurants per stad
 • Wandelen van 12:00 tot 17:00 uur in de stad naar jouw keuze
 • Je loopt de route met je eigen gezelschap en op een eigen tempo
 • Per restaurant één gang
 • 6 verschillende Pays d’Oc IGP wijnen ontdekken op één zondagmiddag
 • Diversiteit ontdekken van Pays d’Oc IGP wijnen
 • 2 witte, 2 rode en 2 roséwijnen per wandeling
 • Genieten van een zorgvuldig uitgezochte wijnspijs combinatie
 • De chefs en sommeliers zorgen voor een echte restaurantervaring

Over Pays d’Oc IGP

Pays dOc logoPays d’Oc IGP (Indication Géographique Protégée) is een officieel wijn kwaliteitslabel gecertificeerd door Bureau Véritas Quality France. Pays d’Oc IGP wijnen zijn gemaakt uit de herkenbaarheid van het druivenras en die staan dan ook altijd duidelijk vermeld op de fles. Pays d’Oc IGP vertegenwoordigt zo’n 1700 bedrijven (privé wijnkelders, coöperaties en wijnhandelaren) en 12.000 wijnproducenten. Het Pays d’Oc gebied omvat de Languedoc-Roussillon streek (waaronder de gebieden Hérault, Aude, Gard, Pyrénées-Orientales en zes dorpen in Lozère). Pays d’Oc IGP is volume marktleider in export van Franse wijnen, in Nederland is 33% van de Franse wijnimport Pays d’Oc IGP wijn. Voor meer informatie zie paysdoc-wines.com.

Pays d’Oc IGP in cijfers

 • Frankrijks voornaamste wijnregio in volume
 • Frankrijks grootste wijnexporteur
 • Frankrijks voornaamste producent van rosé wijnen
 • 58 toegestane druivenrassen
 • Met 120.000 ha omvat Pays d’Oc IGP de helft van de Languedoc-Roussillon regio
 • 6 miljard euro omzet
 • 743 miljoen flessen op de markt gebracht, waarvan 48% op exportmarkten

Over WijnSpijs

WijnSpijs Wandeling logoSinds 2010 wordt de WijnSpijs Wandeling georganiseerd en hebben inmiddels honderden WijnSpijs Wandelingen op hun naam staan. In meer dan 60 steden in Nederland worden er jaarlijks 200 culinaire wandelingen georganiseerd. Want naast WijnSpijs Wandelingen zijn sinds 2019 ook BierSpijs Wandelingen aan het portfolio toegevoegd. Naast de WijnSpijs Wandelingen beschikt WijnSpijs ook over een populaire foodblog die maandelijks door bijna 100.000 bezoekers wordt gelezen.
Website: wijnspijs.nl

Bron: persbericht PitchPr

Check hier of er nog plek is bij de culinaire wandelingen op 24 november.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!