Houd jij ook zo van reizen? En van wijn? Dan is dit boek een dikke aanrader: ‘Wijnroutes Europa’  door Lonely Planet. In ‘Wijnroutes Europa’ vind je volop informatie voor 40 bestemmingen om heerlijke wijnen te proeven, inclusief kaarten en tips voor waar je goed kunt overnachten, eten en – uiteraard – drinken.

‘Ontdek de mooiste en interessantste wijnstreken van Europa. Ontmoet wijnmakers van de beste wijnhuizen in de verschillende regio’s en maak kennis met hun streven om de lekkerste wijn te maken’.

Bekende wijnstreken als Bordeaux, Toscane, Champagne, Jerez en de Moezel passeren de revue. Maar ook vind je in Wijnroutes Europa onontdekte, nieuwe en upcoming wijnstreken als Primorska in Slovenië, Saksen in Duitsland, Istrië in Kroatië en Dragasani in Roemenië.

Bij elke wijnstreek vind je eerst wat algemene informatie over het gebied gevolgd door tips voor wijnhuizen die een bezoekje waard zijn, overnachtingsadresjes, restaurants waar je kunt genieten van locale gerechten en wijnen, wandelroutes en andere activiteiten en geplande evenementen. Voor alles geldt natuurlijk dat je i.v.m. de corona maatregelen even moet checken of alles wel doorgang kan vinden zoals gepland in het boek.

Hoe dan ook: een superleuk boek om inspiratie op te toen voor je volgende reis. Maar ook heerlijk om terug te lezen over alle gebieden waar je al geweest bent. Sweet memories!


Wijnroutes Europa omslag

Wijnroutes Europa bestel je makkelijk en snel bij Bol.com

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!