Waar kun je goed eten maar krijgt ook de wijn de aandacht die hij verdient? Voor iedereen die antwoord wil op die vraag is er GROOTSPRAAK:  dé wijnrestaurantgids. Hierin lees je welke adressen in 2020 de titel ‘Wijnrestaurant van het Jaar’, ‘Restaurant van het Jaar’, en ‘Wijnbar van het Jaar’ mogen dragen.

Dit zijn die toppers in 2020:

WIJNRESTAURANT VAN HET JAAR – DE SCHEEPSKAMEEL, AMSTERDAM

RESTAURANT VAN HET JAAR – ‘T NONNETJE, HARDERWIJK

WIJNBAR VAN HET JAAR – WIJN BIJ ARENTZ, NIJMEGEN

De onderscheidingen in 2020

De keuze voor deze drie adressen is gemaakt aan de hand van dat extra, dat bijzondere of onderscheidende dat in deze zaken wordt geboden:

De Scheepskameel in Amsterdam is verkozen tot ‘WIJNRESTAURANT VAN HET JAAR’. “Hun wijnkaart met alleen maar Duitse wijnen is een toonbeeld van originaliteit en diversiteit. Je vindt er alles op, heel verrassend. Het enthousiasme spat er vanaf, ook bij de bediening.”

‘t Nonnetje, in Harderwijk mag zich in 2020 ‘RESTAURANT VAN HET JAAR’ noemen: “Alles klopt hier: de keuken, de sfeer, de prachtige sauzen, de ultieme verfijning in de signatuurgerechten en chef Michel van der Krofts onovertroffen voorbeelden van Portugees ‘terroir’koken.”

De titel ‘WIJNBAR VAN HET JAAR’ gaat dit jaar naar Wijn bij Arentz in Nijmegen, een wijnbar naar ons hart: De essentie van een goede wijnbar: keuze uit veel verschillende wijnen, voor aantrekkelijke prijzen. De bediening is ter zake kundig, kan over elke wijn een verhaal vertellen, geeft goed advies en is vlot en vriendelijk.”

Over GROOTSPRAAK

Een van de speerpunten van GROOTSPRAAK is de beoordeling van het wijnniveau van een restaurant. Daarvoor wordt niet alleen de wijnkaart beoordeeld. Van groot belang zijn ook de kwaliteit van het arrangement, van de wijnbediening en -adviezen, en hoe de wijnen worden gepresenteerd. Deze nieuwe editie van GROOTSPRAAK wijst wijnliefhebbers op een heldere en toegankelijke manier de weg naar die restaurants waar grote liefde voor wijn gecombineerd wordt met topgastronomie. Daarnaast benoemt GROOTSPRAAK elk jaar drie uitschieters: het Wijnrestaurant van het Jaar, Restaurant van het Jaar, en de Wijnbar van het Jaar.

Grootspraak 2020

GROOTSPRAAK koop je makkelijk en snel bij Bol.com

Bron: Perswijn

Meer over GROOTSPRAAK lees je op de website van Perswijn.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!