Wijnrestaurant op het Land, het succesvolle initiatief dat een aantal jaren geleden werd bedacht om Zuid-Limburg nadrukkelijker op de kaart te zetten als wijnregio van de toekomst, krijgt dit jaar een derde editie. Bijna vier weken lang – van 17 augustus tot en met 11 september – kan weer volop genoten worden van de mooiste regionale wijn-spijscreaties met een regionaal karakter.

Restaurant tussen de wijngaarden

Landgoed Overst met haar Wijngaard aan de Winthagerweg te Voerendaal is de locatie voor de derde editie van Wijnrestaurant op het Land. Dit grondgebied tegenover de Hoeve ‘Overst Voerendaal dat sinds 2003 met wijnranken is bebouwd, is een droogdal in het plateau van Ubachsberg waar zich naast de wijngaard ook een Limburgs Hellingbos, kalkgrasland en een hoogstamboomgaard van oude fruitrassen bevindt. Zelfs de oude wandelpaden zijn in ere hersteld. Ook nu staat het restaurant weer midden tussen de wijngaarden waardoor het in zijn geheel omringd is door wijnranken welke klaar zijn om geoogst te worden. De locatie van de wijngaard ligt midden in het hart van het Zuid Limburgse heuvellandschap waar de grillig glooiende heuvels zich uitstrekken en een prachtig decor vormen.

Landgoed Overst via Mario

Wijngaarden in het Zuid-Limburgse heuvellandschap. Foto: Ger de Loo

Wijngaard Landgoed Overst

Vanaf 2003 wordt dit landgoed bebouwd met druiven die speciaal voor dit gebied geselecteerd zijn: Riesling, Pinot Gris, Auxerrois en Müller-Thurgau (wit) en Dornfelder, Regent, Cabernet Sauvignon en Pinot Noir (rood). Door de mineraal- en kalkrijke bodem krijgt de wijn zijn kenmerkende smaak van mergel mee. De jarenlange ervaring van wijnmaker Ruud Verstegen en deze unieke locatie leiden tot de productie van topwijnen. Niet voor niets won Landgoed Overst Voerendaal diverse prijzen werd het in 2010 uitgeroepen tot ‘wijnmaker van het jaar’.

Wijn-spijs in Zuid-Limburgs heuvelland

Met de 3e editie van Wijnrestaurant op het Land laten de bedenkers van het concept, in samenwerking met Wijnrestaurant Mes Amis uit Maastricht, zich opnieuw van hun creatieve kant zien. Want laten we eerlijk zijn: wat is er nou mooier om gasten de lekkerste wijnspijs-combinaties voor te schotelen temidden van wijngaarden in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland?

Annaline en Patriek Doelen, beiden aan het roer van Mes Amis, kunnen hun enthousiasme dan ook nauwelijks beteugelen: “Maak je maar klaar voor weer een bijzondere culinaire ontdekkingstocht. Lekker genieten van de gastronomische gerechtjes die je van ons gewend bent, begeleid door de beste Limburgse wijnen. We zijn apetrots op dit concept en gaan er alles aan doen om er ook dit jaar een prachtige belevenis van te maken met de gast in de hoofdrol. Kom binnen als gast en vertrek als vriend van Wijnrestaurant op het Land. Dat is waar we met z’n allen voor staan”.

Wijnrestaurant op het Land is een initiatief van Annaline en Patriek Doelen van Wijnrestaurant Mes Amis uit Maastricht en FrenkTheuns & Co. (o.a.www.restaurantophetland.nl). Reserveren kan voor lunch en diner. Voor meer informatie of reserveringen ga naar www.wijnrestaurantophetland.nl

Bron: persbericht
Uitgelichte foto: Ger de Loo

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!