Door de corona-uitbraak kon in het voorjaar de tweede editie van het unieke concept ‘Wijnrestaurant van het Land’ in Limburg geen doorgang vinden. Maar gelukkig komt van uitstel geen afstel want… wijngaard St. Martinus op het perceel Langeberg in Voerendaal zal dit najaar van 12 september t/m 4 oktober als locatie dienen voor de tweede editie van Wijnrestaurant op het land. ‘Waar men vorig jaar nog uitkeek óp de wijnranken, zitten de gasten er dit jaar middenin.

“Het restaurant zal worden geplaatst te midden van de wijngaard, waardoor het in zijn geheel omringd is door wijnranken vol rijpe druiven, klaar om geoogst te worden” aldus Stan Beurskens, eigenaar en wijnmaker van St. Martinus. Beurskens is ontzettend trots dat ‘Wijnrestaurant op het land’ neerstrijkt op zijn wijngoed.

Pop-up wijnrestaurant

Wijngaard St. Martinus ligt in het hart van het Zuid-Limburgse Heuvellandschap. Verscholen tussen de wijnranken, zal het glooiende Zuid-Limburgse landschap in het najaar van 2020 omgetoverd worden tot een unieke gastronomische plek waar regionale wijnen hand in hand gaan met de culinaire verrassingen. Te midden van de wijnranken van wijndomein St. Martinus zal een tijdelijk paviljoen, onder de naam ‘Wijnrestaurant op het land’, verrijzen waar men van 12 september tot en met 4 oktober van de mooiste regionale wijn-spijscreaties kan genieten.

Het panoramische landschap met wijnbouw op de hellingen van de Fromberg biedt een prachtig decor voor het ‘Wijnrestaurant op het land’.

Streekgerechten en regionale wijnen

Mes Amis een vonkeltje vriendschapStel je eens voor, genieten van heerlijke Zuid-Limburgse streekgerechten zoals kalfstartaar van het Blanc Blue Belgerund, Huzarensalade met Limburgse gerookte Forel of verschillende soorten regionale kazen, smaakvol begeleid door speciaal geselecteerde wijnen van St. Martinus en andere regionale wijnmakers.
Niet in een regulier restaurant maar in een uniek pop up restaurant midden in het Zuid-Limburgse Heuvelland. Annaline en Patriek Doelen, beiden aan ’t roer van Wijnrestaurant Mes Amis, zijn ontzettend verheugd dat de eerste editie van Wijnrestaurant op het Land in 2020 een vervolg gaat krijgen op een prachtige, nieuwe locatie in het Zuid-Limburgse Heuvelland.

Het pop up restaurant krijgt een stijlvolle, landelijke ‘boerensjieke’ en moderne uitstraling en inrichting.

Initiatiefnemers Wijnrestaurant op het Land

Wijnmaker Stan Beurskens van wijndomein St. Martinus uit Vijlen en vele andere wijnmakers uit de regio zorgen voor de aanvoer van de lekkerste lokale wijnen en een prachtige locatie met uitzicht op de wijnranken en het glooiende heuvellandschap. Wijnrestaurant op het Land is een initiatief van Annaline en Patriek Doelen van Wijnrestaurant Mes Amis uit Maastricht en FrenkTheuns & Co. Voor de uitvoering en organisatie wordt exclusief samengewerkt met het team van The PEPr Company uit Maastricht.

Wijnrestaurant van het Land draagt bij aan de identiteit van Voerendaal, promoot het lokale product en zorgt voor exposure van de gemeente Voerendaal. Het thema wijnbouw heeft bovendien een centrale plek in het themaproject “Oerland van Kalk”. Tevens worden er samenwerkingen aangegaan met de bestaande initiatieven “Zomerfestival Voerendaal” en “Land van Kalk”.

Reserveren kan voor lunch en diner. Voor meer informatie of reserveringen ga naar www.wijnrestaurantophetland.nl

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!