Op maandag 12 juni vindt een bijzondere wijnproeverij plaats voor horeca, vakhandel en pers. Vijf grote namen binnen het Italiaanse wijnlandschap in Nederland: Anfors, Eck en Maurick, Karakter Wijnimport, Verkerk Wijnimport en De WijnEngel hebben zich verenigd onder de naam de Italiaanse Wijnunie. Samen vormen deze importeurs een specialistisch en gebroederlijk platform voor horeca, vakhandel en pers, met als doel Italië de aandacht te geven die het verdient.

Wijnproeverij en diner Italiaanse Wijnunie

De proeverij vindt plaats van 12.00 tot 18.00 in De School te Amsterdam, gevolgd door een diner om 19.00 op dezelfde locatie. Tijdens het diner worden er vijf gangen geserveerd, waarbij elke gang begeleid wordt door twee Zuid- Italiaanse wijnen van een van de gespecialiseerde importeurs. De proeverij is gratis, het diner kost €65,- per persoon inclusief de wijn. Voor het diner kun je reserveren bij De School. Voor de wijnproeverij meld je je aan op deze pagina.

Themagerichte wijnproeverijen

Zelfs de meest doorgewinterde wijnliefhebbers hebben niet altijd weet van de grote diversiteit aan wijnen en druivenrassen die Italië rijk is, daarom is er nog ontzettend veel te ontdekken. De Italiaanse Wijnunie organiseert proeverijen waar telkens een specifiek gebied wordt belicht. De proeverij op maandag 12 juni trappen zij af met het thema ‘Oost west, zuid best’. Deze proeverij met presentatie en aansluitend diner behandelt de zuidelijke regio’s Sardinië, Sicilië, Campanië, Basilicata, Molise, Calabrië en Puglia.

Foto: website Verkerk Wijnimport

Oost west, Zuid best: gastronomische wijnen

Juist het zuiden is de afgelopen decennia hard bezig geweest om de achterstand op het noorden in te halen op het gebied van kwaliteit. Neem bijvoorbeeld Campanië, een regio die tijdens deze vooruitgang met stijl heeft vastgehouden aan zijn eigen identiteit. Een ander voorbeeld zijn de druivenrassen Aglianico en Nerello Mascalese, die als nobele druiven gerust plaats kunnen nemen naast Nebbiolo of Sangiovese. Toch zie je de bijzondere wijnen uit Zuid-Italië niet vaak in Nederland en dat maakt deze proeverij een prachtige kans om de gastronomische topwijnen uit dit gebied beter te leren kennen.

LINKS:

Anfors 
Eck en Maurick
Karakter Wijnimport
Verkerk Wijnimport
De WijnEngel

Bron: persbericht de Italiaanse Wijnunie