Een van de gastbloggers op Anne-Wies.NL is Silvia. Silvia heeft altijd een fascinatie gehad voor het verhaal achter de wijn. Inmiddels heeft zij haar WSET2 gehaald en vindt het geweldig om haar kennis over wijn en spijs te delen via proeverijen. Samen met Sofia is zij Vasco Wijn, waarmee zij workshops en wijnproeverijen geven waarin Portugese wijnen centraal staan. Hun beider roots liggen namelijk in Portugal en de passie voor wijn stroomt al eeuwenlang door de  aderen van hun families. 

Wijnproeverij @ home door Vasco Wijn

Wil je zelf een wijnproeverij thuis doen en lekker op de bank bijzondere Portugese wijnen proeven? En tegelijk ook meer leren over wijn? Bestel dan de Vasco wijnproeverij box! De dames van Vasco hebben verschillende boxen dus voor ieder wat wils. Ook leuk als cadeau voor je (wijn)vrienden of familie!

Daarnaast bieden de dames van Vasco een live wijnproeverij aan in combinatie met de boxen. Via een online videoverbinding leer je hoe je wijn kunt proeven in vier stappen met behulp van de aromakaart en de aromacirkel die je bij je wijnproeverij box geleverd krijgt.

Dames van Vasco wijn vericaal 1

Wat zit er in de wijnproeverij box?

In iedere box zit in ieder geval de ‘Pinot Noir van Portugal’: de Arqueiros! Arqueiros is een soepele robijnrode wijn met aroma’s van rood fruit zoals aardbeien en framboos en in de afdronk wat kruidigheid.

Daarnaast kun je kiezen uit één van de vijf onderstaande wijnen:

  • een feestelijke mousserende wijn gemaakt volgens de méthode traditionel: Chave de Oiro
  • een frisse licht tintelende witte ‘vinho verde’ wijn: Escolha
  • een tropische volle witte wijn: Cartuxa
  • een complexe volle rode wijn met aroma’s van o.a. rijpe pruimen en kersen, chocolade en een klein pepertje: Baga – Syrah
  • een heerlijk zoete aperitief/dessertwijn van de moscatel druif: Moscatel de Sétubal

Wil je liever alleen witte wijnen? De dames van Vasco Wijn hebben ook drie witte wijnproeverij boxen met Cartuxa, Chave de Oiro en Escolha.

En als klap op de vuurpijl krijg je in iedere box ook nog:

  • Stap voor stap duidelijke uitleg hoe je moet proeven
  • Uitgebreide informatie over de wijnen met leuke weetjes
  • Twee aromacirkels
  • Twee aromakaarten
  • Het prachtige Vasco workshopboekje om terug te lezen en te bewaren!

Je hebt al een wijnproeverij box voor 25 euro (exclusief verzenden). En bij twee dezelfde boxen krijg je 10% korting. Bestellen kan op Vascowijn.nl

Lees hier de artikelen van Silvia op Anne-Wies.NL

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!