Update! Podcasts zijn razend populair. Vorig jaar publiceerde ik al de 18 leukste wijnpodcasts, inmiddels zijn dat er al 29! Ben je een wijnliefhebber en zit je soms urenlang in de auto, loop je kilometers op de loopband of is wachten in een wachtkamer niet jouw ding? Dan heb ik hier een tip voor je! Of eigenlijk zijn het er negenentwintig: 29 x de leukste podcasts over wijn en spirits, daarmee wordt wachten een feestje! Wat is jouw favoriete podcast over wijn? Laat het me weten in de reacties! 

1) Wine for normal people

Zoals de titel van deze podcast al doe vermoeden wordt in deze podcast niet moeilijk gedaan over wijn. Elizabeth Schneider en haar co-host (haar echtgenoot die ‘gewoon een wijnliefhebber is) leren je in 40-50 minuten op een luchtige manier over wijn.
https://www.winefornormalpeople.com/category/podcast/

2) Matthew’s World of Wine and Drink

In een kwartier tot een half uur neemt Matthew je mee naar wijnen en wijngebieden in de hele wereld. Enthousiast begon hij aan een WSET wijnopleiding en inmiddels is hij in het bezit van het WSET level 4 diploma en WSET certified wine educator. Korte, leerzame stukjes (ook over andere dranken dan wijn) vanuit de USA.
https://www.matthewsworldofwineanddrink.com/podcasts

3) UK Wine Show

“If it’s about wine in the UK it will be covered” in de UK Wine Show van Chris Scott. Al meer dan 600 afleveringen zijn te beluisteren, de meeste duren een half uur tot een uur. Interviews met wijnmakers, consumenten, eigenaren van wijnbars en meer komen in een rap tempo voorbij.
https://www.thirtyfifty.co.uk/uk-wine-show.asp

4) ThirtyFifty’s Level 3 Wine Podcast

Dezelfde Chris Scott heeft een serie uitzendingen verzameld die studenten die de WSET advanced (level 3) doen. Sommige heeft hij speciaal voor dat doel opgenomen, sommige zijn een goed aanvulling op de opleiding. Ook leuk en leerzaam als je niet die opleiding doet.
https://www.thirtyfifty.co.uk/wset-level-3-podcast.asp

5) Understanding Wine

In deze podcast deelt Austin Beeman niet alleen geluid, maar ook video’s van korte interviews (rond de 5 minuten) met wijnmakers en andere mensen uit het vak. Austin heeft een jarenlange ervaring als marketing en sales expert (hij werkte onder meer voor Bonnie Doon) en weet de weg in de wijnwereld.
http://www.austinbeeman.com/podcast

6) WineEnthusiast

Een podcast door editors van het bekende Amerikaanse wijnblad/website Wine Enthusiast. Naast lezen over mensen in de wijn kun je ze nu ook horen. Dat geldt ook voor de editors, waarvan je waarschijnlijk alleen de naam kent. De laatste aflevering die ik zie is van oktober 2019, maar er staan er staan er genoeg online.
https://www.winemag.com/podcast/

7) I’ll drink to that

Voormalig sommeliers Levi Dalton en Erin Scala verzorgen in elk geval elke maand een nieuwe, leerzame aflevering. I’ll drink to that is al een tijdje bezig, dus je kunt al bijna 500 afleveringen beluisteren. Ze werken vanuit de USA en geven ook tips voor evenementen in en om New York.
https://illdrinktothatpod.com/

8) Guild of Sommeliers

Op de Guild of Sommeliers podcast kun je elke maand een nieuwe aflevering beluisteren. Dit is er een voor gevorderden: de onderwerpen zijn gevarieerd en er wordt vaak diep in de materie gedoken. Engelstalig, uitgezonden vanuit de UK.
http://guildpodcast.com/

9) Wijncast

Wat gebeurt er als een radiomaker tevens en fervent wijnliefhebber is? Dan kan een podcast niet uitblijven! De Belgische Dennis van de Buijs interviewt in zijn podcast voornamelijk Belgische mensen uit de wijnwereld. Dat is lekker luisteren in het Nederlands, nou ja… Belgisch.
www.wijncast.com

10) Le Club & Sommeljj

Samen studeerden Nadien de Visser (Le Club des Vins) en sommelier Jan Jaap Altenburg aan de WSET voor het Level 4 diploma. Zij delen elke twee weken hun kennis en die van andere mensen in de wijnwereld. Erg leuk en leerzaam en… in het Nederlands!
https://www.leclubdesvins.nl/le-club-sommeljj-de-podcast/

11) The Wonderful World of Wine

In de podcast the Wonderful World of Wine (of afgekort WWW) “explore hosts Mark Lenzi and Kim Simone all things Wine with you!” Onderwerpen die al de revue passeerden zijn ‘Misunderstood wine terms’, ‘Meet free wine pairing’, ‘Wine trends to stay and go’.
The Wonderful World of Wine

12) In The Vineyard With

Moshé Cohen is een wijnliefhebber – en kenner, woonachtig in Londen. Voor zijn podcasts bezoekt hij inspirerende wijnmakerijen, wijngaarden en wijnbars. Hij gaat in gesprek met wijnmakers, sommeliers en tal van andere inspirerende mensen in wijnland. Met zijn podcasts wil hij de smaak van hun land en hun passie voor wijn overbrengen. En dat lukt hem aardig!
In The Vineyard With

13) Kurkentracker

Hij heeft lang stilgelegen, maar is nu terug (hoewel niet heel regelmatig): Kurkentracker, een Belgische podcast over wijn. “Een podcast voor wijnliefhebbers. Met leuke verhalen en interessante weetjes over wijn, wijnmakers, wijnbars, en veel, veel meer. Ook – eigenlijk: vooral – bedoeld voor wie eigenlijk nog niet zoveel over wijn weet.”
Kurkentracker

14) Frank proeft wijn met…

Iedere maand gaat Frank in zijn podcast in gesprek met mensen die hij ontmoet in de fascinerende wijnwereld. Hij ontmoet wijnboeren, importeurs en loopt geregeld binnen bij wijnwinkels. Maar ook tijdens zijn studie vinologie aan de wijnacademie ontmoet hij regelmatig bevlogen docenten, en deze ontmoetingen hebben hem gemotiveerd om te starten met een eigen Nederlandstalige wijn podcast genaamd: Frank proeft wijn met…
Podcast Frank proeft wijn met…

15) PROEFCAST

Een serie podcasts van Jan van Lissum, Hans van de Meeberg en Roderick Ros over en met wijn & gastronomie. Met sommeliers, wijnwinkeliers, importeurs, chefs, maîtres, producenten en recensenten. Voor wijnprofessionals en wijnliefhebbers!
PROEFCAST

16) Verhalen over een inheemse Italiaanse druif

Gina Botta van La Botta Wijnavonturen trekt regelmatig met de camper door la Bella Italia, op zoek naar wijnboeren/boerinnen die heerlijke wijnen maken van bijna vergeten inheemse druiven. Italië is het land met de meeste inheemse druivenrassen ter wereld en hoewel ze bijna waren verdwenen worden ze momenteel weer door gepassioneerde wijnboeren uit de vergetelheid gehaald.
Verhalen over een inheemse Italiaanse druif

17) Grapefinds

Als je zin hebt in goede wijn, maar even niet weet waar je heen moet helpt Grapefinds jou de beste wijnhotspots te vinden. Of het nu om een vrijdagmiddagborrel, een fancy diner of thuis van een goede fles wijn genieten gaat. En daar hoort natuurlijk ook een podcast bij. “Proost je met ons mee? ”
Grapefinds

18) Wijn van Nu

De jongst loot aan de wijnpodcast-boom: Zelda Molenaar en Manon de Boer willen met hun podcast het gat tussen de oude en jonge garde wijnprofessionals dichten. Wijn van Nu is een podcast voor sommeliers, wijnimporteurs en andere wijnprofessionals. Iedere aflevering delen zij nieuwe tips en kennis over het wijnvak, marketing en branding.
Wijn van Nu

19-29)

En verder…
Daily Sevenfifty publiceerde een lijst met de beste wijn- en cocktail podcasts volgens 13 professionals, werkzaam in de branche. Een mooie aanvulling! Deze lijst vind je hier.

Headset met rode wijn pixabay

Wat is jouw favoriete podcast over wijn?
Drop hem bij de reacties hieronder!

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Geef een reactie