In samenwerking met de nieuwe chef van restaurant de Kersentuin Kees Mellink organiseren Marga van den Heuvel en  Leyla Rijkhoff van La Maison Blanche op vrijdag 6 september een uniek Winemakers Dinner waar 3 wijnmakers uit Württemberg hun wijnen zullen presenteren.

Drie wijnmakers uit Württemburg

La Maison Blanche importeert sinds kort enkele wijnen uit Württemberg. Niet het bekendste wijngebied, daarom dus des te leuker ermee kennis te maken. Tijdens dit Rieslingdiner is van Weingut Bernhard Ellwanger uit Weinstadt-Grossheppach Sven Ellwanger aanwezig.  Weingut Kistenmacher Hengerer uit Heilbronn wordt voorgesteld door Hans Hengerer en van Weingut Zipf uit Löwenstein laat Jürgen Zipf zijn wijnen proeven. De drie wijnmakers zullen de wijnen tijdens het diner becommentariëren, maar voorafgaand aan het diner is er een kleine proeverij waar elke wijnboer 5 andere wijnen uit Württemburg dan die in het diner staan, presenteert.

Weingut Ellwanger

Het 500 jaar oud familiebedrijf (31 ha) wordt nu geleid door Sven en Yvonne Ellwanger. Sinds 1975 maken zij hun eigen wijnen. Het wijngoed ligt in de vallei Rems, 21 k. ten oosten van Stuttgart. Zowel Sven als Yvonne hebben wijnbouw gestudeerd. Zij zijn beide erg in voor innovaties en planten met succes nieuwe variëteiten aan zoals sauvignon blanc. Hun voornaamste zorg is om het fruit in de wijn tot zijn recht te laten komen, ook bij houtgebruik. Het houtgebruik is derhalve beperkt en ondergeschikt aan de wijnen. Zij hebben met 4 andere wijnboeren de organisatie “Junges Schwaben” opgericht om meer standing aan het gebied Württemberg te geven.

Weingut Kistenmacher-Hengerer

VDP.  Sinds 1418 wordt de familietraditie in de wijnbouw voortgezet. Hans Hengerer is na zijn wijnbouwstudie voor lange tijd in Zuid-Afrika geweest, niet voor de wijnbouw, maar voor de sport: voetbal. Maakt (van 12 ha) eigenzinnig wijnen, zonder compromis in het teken van de kwaliteit van de wijn. Hans brengt al zijn rode wijnen ongefilterd op fles.

Weingut Zipf  

Jürgen Zipf heeft het wijnbedrijf sinds 2004 van lieverlee omgebouwd. Van de productie van eenvoudige literflessen naar kwaliteitswijnen met een geheel eigen stijl. Het wijngoed (13 ha) is hoog in de bergen in Löwenstein gesitueerd. Een bekende Duitse wijnjournalist heeft de wijnen van Zipf eens getypeerd als “bergfrische”. Jürgen heeft veel geleerd van de Junges Schwaben, maar heeft ook zijn eigen kwaliteitssysteem met sterren ontwikkeld.

Meer info en reserveren

Het 7-gangen Riesling Winemakers dinner is volledig afgestemd op de wijnen. Het diner, inclusief de wijnen, een aperitief en koffie toe met een verrassing kost slechts € 129,00 per persoon all-in.. Het wordt een fantastische avond, die je niet wilt missen. De proeverij begint om 16.30 uur en het 7-gangen diner om 18.00 uur. Waar: Restaurant de Kersentuin van Bilderberg Garden Hotel, Dijsselhofplantsoen 7, 1077 BJ Amsterdam.

RESERVEER SNEL, er zijn nog 10 plekjes te vergeven en…  VOL = VOL.

Om je deelname te garanderen is reserveren en vooraf noodzakelijk. Opgave kan via marga@lamaisonblanche-wijnen.nl  (www.lamaisonblanche-wijnen) of   leylarijkhoff@gmail.com.

Wurttemberg Wine makers dinner La Maison Blanche

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!