Inmiddels is het een jaarlijks terugkerend evenement geworden: de Wijnkeuring van de Lage Landen. Ook dit jaar vindt hij weer plaats, er doen 242 Nederlandse en Belgische wijnen mee. De wijnen worden in Duitsland professioneel gekeurd door het Landespraemierung panel.

Uitslag Wijnkeuring van de Lage Landen

Op zondag 1 september a.s. wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst onthuld welke wijnen een gouden, zilveren of bronzen medaille ontvangen, en welke wijngaarden met een ereprijs naar huis gaan. De onthulling vindt plaats in het Koetshuis bij Restaurant Bentinck in Amerongen, in aanwezigheid van Nederlandse en Belgische wijnboeren en van vinologen, sommeliers en andere wijnprofessionals. De presentatie in Amerongen is net als vorig jaar in handen van vinoloog, wijnschrijver en gastro-entertainer Janna Rijpma.

De uitreiking biedt de mogelijkheid een aantal wijnen te proeven. Daarmee is het een unieke kans kennis te maken met de wijnen van de jaargang 2018, een jaar dat vanwege de warme zomer vaak genoemd is als een mogelijk fijn wijnjaar voor Nederlandse wijn.

Keuring door het Deutsche Weinbauambt

De Wijnkeuring van de Lage Landen wordt uitgevoerd door het Deutsche Weinbauamt, samen met Duitse wijnen. Deze professionele instelling in Neustadt (Rheinland Pfalz) keurt jaarlijks meer dan 16.000 wijnen. Voor Duitsland worden de uitslagen van die keuringen bekend gemaakt in de Landesprämierung. Voor de wijnen van de Wijnkeuring van de Lage Landen hanteert het Deutsche Weinbauamt dezelfde criteria als voor de Duitse wijnen.

Open dagen Nederlandse wijngaarden

Zondag 25 augustus waren tijdens het wijnfestijn ”Chateau voor Buren” in het Gelderse Buren diverse Nederlandse wijnboeren aanwezig om hun wijnen te laten proeven. Heb je dat gemist? Ook in september kun je veel Nederlandse wijnen proeven want dan openen diverse Nederlandse wijngaarden hun poorten voor het publiek. De open  dagen vallen in verschillende weekenden. Op Nederlandsewijninfo.nl vind je een handig overzicht.

De uitslag van de Wijnkeuring van de Lage Landen bij restaurant Bentinck begint om 14.00 uur en iedereen is van harte welkom die bij te wonen. Daarna is er een mogelijkheid te dineren met prijswinnende wijnen bij restaurant Bentinck.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!