Niet minder dan  242 Nederlandse en Belgische wijnen deden dit jaar mee aan de jaarlijkse Wijnkeuring van de Lage Landen.  Nederlands bekendste gastro-entertainer, vinoloog en wijnschrijver Janna Rijpma overhandigde op zondagmiddag 1 september in restaurant Bentinck te Amerongen de onderscheidingen aan de stralende prijswinnaars. 

WIjnkeuring van de Lage Landen Janna

Wijnkeuring van de Lage Landen, de uitslagen

Diederik Beker, wijnmaker van het Betuws Wijndomein in Erichem, ontving maar liefst twee van de acht gouden medailles tijdens de uitreiking van de Wijnkeuring van de Lage Landen 2019 op 1 september 2019 in Amerongen. De Gelderse wijnmaker werd tevens bekroond met de titel ‘Beste wijngaardenier van de keuring’ over de jaargangen 2017, 2018 en 2019 en nam daarnaast nog negen zilveren en drie bronzen medailles in ontvangst. Andere grote winnaars zijn onder meer Wijngaard St. Martinus in Vijlen, Wijngaard Aan de Breede Beek in Nijkerk en Wijndomein Kitsberg in Heer, België. Benieuwd naar alle winnaars? De complete uitslag van de prijswinnende wijnen  vind je hier. Naast de medailles en zegels voor de individuele wijnen, zijn er ook zogenaamde ereprijzen voor o.a. de beste wijngaardenier. Die uitslagen vind je hier.

Kroon op het werk

De Betuwse wijnmaker, wiens wijnen in sterrenrestaurants als ’t Nonnetje in Harderwijk, Bridges in Amsterdam en De Kromme Dissel in Heelsum worden geschonken, is trots op zijn onderscheidingen. Diederik Beker: “Negen zilveren medailles en de prijs voor de Beste wijngaardenier over 3 jaren zijn al indrukwekkend, maar de oogst van twee gouden medailles is een kroon op ons werk. Daarnaast ben ik blij met de bronzen medaille voor de Jasmijn Orange Wijn, onze eerste orange-wijn die we hebben vernoemd naar onze dochter Jasmijn die eerder dit jaar werd geboren.”

Diederik Beker Betuws Wijndomein

“Deze wijnkeuring is een goed ijkmoment om feedback te krijgen van gerenommeerde wijnkeurders op het resultaat van een jaar hard werken. De vele prijzen onderstrepen de hoge kwaliteit van onze wijnen en bevestigen dat we de goede weg zijn ingeslagen. Het geeft energie om gedreven verder te gaan en de oogst van 2019 binnen te halen. Zoals het er nu uitziet belooft 2019 wederom een goed wijnjaar te worden.”

Open Dag Nederlandse Wijngaarden

Nederland telt meer dan 140 professionele wijngaardeniers, die samen ongeveer 1,2 miljoen flessen wijn maken. Jaargang 2018 was door de zonnige zomer en een droge herfst over het algemeen een goed wijnjaar. Bezoekers zijn van harte welkom om de wijngaard van het Betuws Wijndomein in Erichem te bezoeken. Dit kan bijvoorbeeld tijdens hun Open Dag van de Nederlandse Wijngaarden op zondag 15 september 2019. De openingstijden van alle andere deelnemende wijngaarden vind je op Nederlandsewijninfo.nl.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#nederlandsewijn