Afgelopen zondag 2 september was het weer zover: het wijnfeest van de Reestlandhoeve. Een feest dat jaarlijks plaatsvindt op de wijngaard Reestlandhoeve te Balkbrug. Naast het proeven van de Reestlander wijnen, bijpassende hapjes en muziek waren er nog veel meer andere activiteiten. Met een grote opkomst  en het prachtige zomerweer was het een groot succesverhaal! Maartje Kesselaar* was er voor Anne-Wies.NL bij.

Masterclass wijnproeven

Het wijnfeestavontuur begon ik met een masterclass wijnproeven van vinoloog Niek Beute. Tijdens deze masterclass nam hij ons mee in zijn wereld van het wijnproeven. Het ging met name om de relatie tussen de situatie waar je je bevindt en de wijn die je daarbij drinkt. Dit werd besproken aan de hand van verschillende Reestlanderwijnen. Na het proeven van de wijn werd vooral ingegaan op de vraag wanneer je deze fles open zou willen trekken. Is dit een wijn die je drinkt tijdens een datenight of liever in de zon op het terras? Het ging deze les dus minder over wat je daadwerkelijk proeft in de wijn. Eens heel anders, maar zeker niet minder leuk! De Reestlander wijnen zelf vind ik top. Gaaf dat zulke mooie wijnen in Nederland gemaakt worden. Mijn favoriet was de zachte droge witte wijn Reestlander Symfonie (Wit-Barrique Solaris/Johanniter), waar ik twee flessen van heb meegenomen.  

Reestlander wijn, daar zit muziek in

Na de masterclass Wijnproeven ben ik de wijngaarden gaan bekijken. Een bijzondere plek om te zijn. Op deze wijngaarden wordt klassieke muziek afgespeeld voor de wijnstokken. De bedoeling hiervan is de wijnstokken sterker maken, het stimuleren van de groei en het weren tegen ziektes. Volgens de wijngaard reageren planten net als mensen op muziek. De Reestlandhoeve is de enige Wijngaard in Nederland die de wijnstokken naar muziek laat luisteren! Ik had hier nog niet eerder van gehoord en vind het een erg interessant idee. In de wijngaarden kon je gratis meedoen met een yoga-workshop en werd er voor de belangstellenden meerdere keren een rondleiding gegeven door de wijngaarden. 

Reestlandhoeve Wijnfeest Maartje Kesselaar Fanduvin in de wijngaard

 Als een god in Frankrijk 

Naast deze activiteiten was er een marktje met verschillende streekproducten en tentjes waar je lekkere hapjes kon halen. De rest van de dag heb ik dan ook al etend en (wijn)drinkend doorgebracht. Dit met op de achtergrond live muziek van Pierre et les Optimistes. Mooie Frans-Nederlandse (gipsy) Jazz. Met Franse nummers op de achtergrond, de wijnen, het lekkere eten en de stralende zon waande ik mij deze zondagmiddag in Frankrijk. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij!

Reestlandhoeve Wijnfeest Compilatie

 

*Maartje Kesselaar Fanduvin profielfotoMijn naam is Maartje Kesselaar. Werkend en rechtenstudente, maar vooral wijnliefhebber uit Den Haag. Deel mijn wijnervaringen op Instagram (@fanduvin) via https://www.instagram.com/fanduvin/ 

 

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor mijn wekelijkse nieuwsbrief!

#Nederlandsewijn