-persbericht-

Wat een mooi bericht kreeg ik vandaag in mijn mailbox: Regina Meij, Imperial Wijnimport, gaat de wijnen ‘importeren’ van Jules Nijst van de Wijngaardberg uit Ulestralen, Limburg. 

Cool Climate

imperial-reginaOver hoe zij ertoe kwam deze wijnen aan haar portfolio toe te voegen zegt Regina: “‘Cool climate’ wijnen vind ik spannend. Niet voor niets zijn Oostenrijkse en Duitse wijnen onze specialiteit. En waarom dan ook niet eens over de grens kijken in eigen land? In Nederland gebeuren ook super spannende dingen op wijngebied. Onze keuze is gevallen op Domein de Wijngaardsberg in Ulestraten. Ze maken o.a. een fantastische Auxerrois en Pinot Gris.

Wijnen van hoog niveau

feteascaregalaIk zeg: goede keuze! Zelf ben al even fan van de mooie wijnen van Jules. Zeker na mijn bezoek aan zijn wijngaard. Een bijzonder kundige wijnmaker met een grote dosis vakkennis. De wijngaarden van de Wijngaardsberg liggen prachtig op glooiende heuvels in Ulestraten (Limburg). Al in 968 stonden hier druivenstokken, die door de Romeinen aangeplant waren. In 1800 werden de wijngaarden verlaten  In 2002 zijn ze weer in ere hersteld; er staat  nu auxerrois, pinot gris, chardonnay en pinot noir aangeplant. De wijnen zijn van bijzonder hoog niveau.

 

500% Wijn

imperial500Deze wijnen zullen voor het eerst te proeven zijn a.s. maandag 26 september in de Olofskapel te Amsterdam. Eigenaar en wijnmaker Jules Nijst zal persoonlijk aanwezig zijn om de wijnen voor te stellen. 500% Wijn is het jaarlijkse feestje van Imperial Wijnimport samen met Vier Heemskinderen, Anfors, André Kerstens en New World Wineries. De proeverij is toegankelijk voor allen die wijn tot hun vak hebben gemaakt, zoals wijninkopers, wijnjournalisten en sommeliers. Er zullen achter de tafels van Imperial Wijnimport vijf wijnhuizen persoonlijk aanwezig zijn: Tornai uit Hongarije, Künstler en Markgraf von Baden uit Duitsland, Domäne Wachau uit Oostenrijk en de Wijngaardsberg uit Nederland. Daarnaast staan ook wijnen op de proeftafel van o.a. het nieuwe wijngoed Matthias Hirtzberger.

Datum: maandag 26 september11-18 uur , Locatie: Olofskapel, Amsterdam.

Horeca en vakhandel kan zich via deze link aanmelden voor 500% wijn

Voor meer info over verkoopadressen van de wijnen van De Wijngaardsberg neem je contact op via de site van Imperial Wijnimport

Klik hier voor het recept dat ik maakte bij de Pinot Gris van De Wijngaardberg

Het verslag van ons bezoek aan Domäne Wachau lees je hier