Eindelijk zomer in Nederland! De barbecue kan aan, de terrasjes zitten vol en…. je kunt lekker naar het strand. Daar was HEMA al op voorbereid want ik ontving een leuke strandtas met een drietal nieuwe zomerse wijnen uit hun assortiment. Ik was helaas niet in het land, dus ik vroeg vinoloog en liquorist Annita ’t Hoen om voor mij de honneurs waar te nemen. Ze nam de wijnen mee naar het strand en proefde ze. Haar proefnotities deel ik in deze blog. 

Echt HEMA

De tas zelf is leuk en je krijgt zin in de zomer en strand of picknick. Mijn vriendin vond het echt een tas van de Hema, dus een prettige, moderne herkenbare stijl. We pakten de flessen met ‘BUITEN’ op het etiket in en togen naar het strand. Het zijn PET-flessen. Die zijn recyclebaar en superlicht en dat is wel zo fijn! De strandtas werkte prima als koeltas, zelfs bij 28 C. We konden op het strand de wijnen dus lekker koel testen.

Fris en niet te zwaar

De witte is een biologische Sauvignon Blanc uit Spanje. Hij is fris en niet te zwaar met wat citrus in de neus en een klein bittertje in de afdronk. Een aangenaam glas bij warm weer. En het staartje voldeed later thuis ook prima voor het koken van de Vongole. In het kleine flesje zit dezelfde wijn. Handig voor onderweg want die wordt verkocht met een klein wijnglaasje op zijn dop.

HEMA petklein HEMApetkleinglas

Lekker veel rood fruit

De biologische BUITEN rosé in de PET-fles komt eveneens uit Spanje en is gemaakt van de druif tempranillo. Hij is licht zalmroze van kleur en lekker veel rood fruit in de neus en mond. Hij is een beetje kruidig en redelijk krachtig. Het kleine bittertje in de afdronk is aangenaam. Het geeft hem pit. Een echte zomer-rosé om zo van te genieten, maar ook lekker bij een zomerse barbecue en andere buiten-etentjes.

AnnitaBUITEN

Leuke beugelfles

De andere rosé zit in een leuke glazen beugelfles. Dat is niet zo’n lichte fles. Hoewel zo’n afsluiter wel weer handig is ging die dus niet mee naar het strand. Deze FABULOUS SUMMER SYRAH ROSÉ is gemaakt van, de naam zegt het al, de druif syrah. De kleur is meer oranje-roze. In de neus bosfruit ruik je bosfruit en ook iets kruidigs. Hij is redelijk vol, komt licht zoetig over en is wat drogend in de afdronk. Lekker bij lamskoteltjes en ander (geroosterd) vlees of bij (pastaschotels met) zachte gorgonzola of andere blauwe kaas.

HEMARose

Echt HEMA

De prijs van de BUITEN-wijnen is  €4,50 per fles, het kleine flesje kost €2,00 en de rosé in de beugelfles €5,50. Het zijn prettige, ongecompliceerde wijnen om lekker met elkaar van te genieten op een even ongecompiceerde zomerse dag. En een goede prijs-kwaliteitsverhouding.