Goed nieuws voor alle wijnbar-liefhebbers van Nederland: de ‘Winebar of the Year 2016′ verkiezing gaat deze week van start! De wedstrijd is een initiatief van de website wine-bars.nl, met dit jaar Coravin als hoofdsponsor. De competitie wordt voor de derde keer georganiseerd. Met meer dan 100 winebars op de website belooft het een spannende competitie te worden; wie wordt na Wijncafé Lefebvre in 2014 en Wijnbar Bouzy in 2015 de ‘Winebar of the Year 2016’?

Stemmen op je favoriete winebar

In de afgelopen jaren zijn er veel winebars in het hele land bijgekomen. Maar waar moet een goede wine bar aan voldoen? En welke wine bar is nu de beste? Vanuit deze gedachte is wine-bars.nl in 2014 gestart met de competitie ‘Wine bar of the Year’. De belangstelling was groot, binnen een maand brachten meer dan 3000 liefhebbers een stem uit op hun favoriete wine bar. Dit jaar kan iedereen in Nederland via de website wine-bars.nl van 3 t/m 30 november stemmen op zijn of haar favoriet.

wijnbar winebar

Winebar verkiezing, de vakjury

Net als vorig jaar worden de tien wine bars met de meeste stemmen onaangekondigd bezocht door de vakjury onder leiding van Sharon van Lokhorst, hoofdredacteur van WINELIFE magazine. Naast Robert Verhoeven, oprichter van wine-bars.nl, zal de jury verder bestaan uit Ron Vermeulen (hospitality expert en food-market.nl), Robert van Dijk (Coravin) en Hans van de Meeberg (Horeca Misset en specialbite.nl). Dit jaar krijgen twee extra wine bars een wild card van de jury waarmee ze net zoveel kans hebben om de verkiezing te winnen als de andere tien.

Coravin, sponsor winebar verkiezing

De verkiezing wordt mogelijk gemaakt door Coravin, het bedrijf achter het Wine Access System. Dit unieke systeem stelt wijnliefhebbers in staat om hun favoriete wijn per glas te drinken, wanneer men wil en in elke hoeveelheid, zonder de fles te hoeven openen. De baanbrekende technologie laat de kurk intact en beschermt de wijn tegen oxidatie, waardoor deze op een natuurlijke manier verder kan evolueren. Voor meer informatie, zie: www.coravin.nl. Coravin verloot dit jaar één Wine Access System onder de stemmers.

coravinlogo winebar

Over Wine-Bars.nl

Op www.wine-bars.nl vind je de leukste wine bars in Nederland. Door middel van de zoekfunctie zie je snel waar je een wine bar kunt vinden. In de afgelopen jaren is het aantal wine bars flink gestegen en de verwachting is dan ook dat deze trend nog een tijdje zal doorzetten. Momenteel staan er meer dan 100 wine bars op de website. Middels de jaarlijkse wine bar verkiezing wordt aandacht gevraagd voor deze groeiende horecasector. Wine-bars.nl is een initiatief van Pitch PR, hét PR bureau gespecialiseerd in de marketing en promotie van wijngebieden, horeca en food: www.pitchpr.nl

winebars_logo-zwartn

Bron: persbericht