Na een flinke pauze van twee jaar vanwege alle sluitingen is de ‘Wine Bar of the Year 2022’ weer bekend gemaakt op de Horecava. Een aantal genomineerde wine bars verzamelden zich rondom de World of Wines tasting room van Pitch PR in samenwerking met Gault&Millau, waar zij te horen kregen dat Wijnbar Paskamer uit Amsterdam zich ‘Wine Bar of the Year 2022’ mag noemen!

Paskamer was eerder al een kanshebber en dit jaar een absolute nummer 1. De jury besloot om twee andere wijnbars apart te vermelden als beste in hun eigen subcategorie. Een daarvan was wijnbar L’Ouest uit Rotterdam vanwege de zeer toegankelijke wijnkaart en de andere was Glou Glou uit Amsterdam vanwege de zeer uitgebreide verdienstelijke wijnkaart met natuurwijnen.

Over de winnaar Paskamer

Bij Wijnbar Paskamer wordt gewerkt met veel bijzondere wijnen die per glas te bestellen zijn en een uitgebreide selectie van mooie deelbare gerechtjes. Paskamer dankt haar naam aan het feit dat men de gasten graag adviseert welke wijn zij goed bij welk gerechtje kunnen drinken, maar zeker ook andersom. De jury trof een zeer uitgebreide wijnkaart aan naast een spannend assortiment van wijnen per glas. Opmerkelijk waren de kleine landkaartjes waar je in een oogopslag per regio precies kan zien waar de wijn vandaan komt. Paskamer biedt honderden wijnen per fles aan uit alle belangrijke gebieden maar zeker ook betaalbare flessen onder de 25 euro en Champagne Premier Cru voor 57,50 per fles.

Winebar of the year 2022 Paskamer interieur

Interieur Wine Bar of the Year 2022 Paskamer

Overige vermeldingen

Duidelijke beschrijvingen bij L’Ouest
Dit jaar vormde de wijnkaart een belangrijk element voor de ranking. Hier zie je al heel veel vakmanschap en enthousiasme terugkomen. Volgens de jury kun je er over twisten of een kaart veel informatie over de wijnen en smaken moet bieden of een opsomming van gebieden en huizen moet zijn en deaarmee de kaart voor zichzelf laten spreken, in combinatie met advies van het wijnbar team. Een waarheid bestaat hier niet. Er zijn genoeg wijnconsumenten die graag een wijnbar bezoeken maar nog niet heel goed thuis zijn in de wijnwereld. Dan is een wijnkaart met goede en duidelijke beschrijvingen een absolute must.  Zo’n fantastische, overzichtelijke kaart vind je bij L’Ouest.

Natuurwijnen bij Glou Glou
Verder is het fenomeen natuurwijnen nog steeds een niche in wijnland en een groeiende trend. In dat geval kun je onmogelijk om GLou Glou heen met een adembenemend breed en diep assortiment in natuurwijnen van alle wind en wijnstreken die hier actief in zijn. Een aanmoediging waard.

Winebar of the Year vakjury

De jury bestaat uit Sharon van Lokhorst (hoofdredacteur FavorFlav), Wim Wiersma (Winnaar van WBOTY 2019), Hans van de Meeberg (Misset Horeca, De Buik), en Robert Verhoeven (Eigenaar van Pitch PR en oprichter van wine-bars.nl).

Hoofdprijs Coravin

De verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door Coravin, het bedrijf achter het Wine Access System. Dit unieke systeem stelt wijnliefhebbers in staat om hun favoriete wijn per glas te drinken, wanneer men wil en in elke hoeveelheid, zonder de fles te hoeven openen. De baanbrekende technologie laat de kurk intact en beschermt de wijn tegen oxidatie, waardoor deze op een natuurlijke manier verder kan evolueren. Voor meer informatie, zie: coravin.nl.

Over wine-bars.nl

Op wine-bars.nl vind je de leukste wijnbars in Nederland. Door middel van de search functie zie je snel waar je een wijnbar kunt vinden. In de afgelopen jaren is het aantal wijnbars flink gestegen en de verwachting is dan ook dat deze trend nog een tijdje zal doorzetten. Momenteel staan er meer dan 140 wijnbars op de website. Met een brede, landelijke dekking, van Groningen tot Zierikzee en van  Amsterdam tot Maastricht. Door middel van de jaarlijkse wine bar-verkiezing wordt aandacht gevraagd voor dit almaar groeiende segment binnen de horeca. Vorige winnaars van de Award zijn; Lefebvre in Utrecht, Bouzy in Den Haag, VinVin in Utrecht, Wijn bij Stein in Den Bosch en Barrel in Groningen. Wine-bars.nl is een initiatief van Pitch PR, hét PR bureau gespecialiseerd in de marketing en promotie van wijngebieden, horeca en food. www.pitchpr.nl

Bron: persbericht

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
 Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook