Zo nu en dan een glas wijn te drinken kan heerlijk zijn. Je kiest dan natuurlijk voor een mooi glas wijn waarvan je echt kunt genieten. Bij welke gelegenheden kun je maximaal genieten van je wijn?

Wijn tijdens het eten

Niet alleen in Frankrijk, ook in Nederland genieten veel mensen van een glas wijn bij de maaltijd. In deze drukke maatschappij is het fijn om even te ontspannen en te genieten van een mooie maaltijd met een lekkere bijpassende wijn. Maar welke wijn kies je dan bij een specifiek gerecht?  Op de website van Bergovino  vind je een ruim assortiment wijnen en kun je ook je eigen smaakprofiel aanmaken. Dat helpt je jouw ideale wijn te vinden. Over het algemeen kun je zeggen dat je bij bijvoorbeeld lichte visgerechten liefst een wat lichtere stijl wijn kiest. Bij een stevige vis met een romige saus daarentegen past een stevige Chardonnay vaak beter.

Wijn om iets te vieren

Heb je je rijbewijs gehaald of ben je eindelijk klaar met je studie? Heb je je eerste eigen woning gekocht of een nieuwe baan? Heugelijke momenten moeten natuurlijk uitgebreid gevierd worden en daar past een feestelijk glas wijn bij. Koop een mooie fles mousserende wijn en nodig je familieleden, vrienden en kennissen uit. Pak de mooiste wijnglazen uit je kast en breng een toost uit. Natuurlijk horen daar dan ook lekkere hapjes bij. Je kunt een glas wijn goed combineren met verschillende soorten kazen en andere heerlijke hapjes. Geniet met elkaar van een feestelijk avond!

Wijn na een lange werkdag

Heb je een lange werkdag gehad en ben je trots op je prestaties van die dag? Of juist niet? Dan is het natuurlijk fijn om even te ontspannen op de bank met een heerlijk glas wijn. Om samen met je partner of lekker alleen de dag te overdenken. Je zal merken dat je al snel tot rust komt. Het brengt je namelijk even in de relaxmodus. En we kennen natuurlijk allemaal de Vrijmibo: tijdens de borrel vieren jij en je collega’s het einde van een productieve werkweek en de aanvang van een welverdiend weekend.

Alcoholvrij wijnmoment

Hoewel zo af en toe een glas wijn drinken volgens wetenschappers goed is voor je lichaam, weten we allemaal dat teveel alcohol drinken slecht kan zijn. Gelukkig komen er voor wijnliefhebbers die even geen alcohol willen drinken steeds meer wijnen op de markt die geen alcohol bevatten.

(Nb: Let wel op: Je bent ongetwijfeld bewust van het feit dat veel alcohol drinken slecht voor je is, dus geniet, maar drink met mate, en niet voordat je 18 bent)

Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. Bergovino wijn

 

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
 Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook