Wat krijg je als een radio makende verhalenverteller getroffen wordt door het wijnvirus? Een wijn podcast met de toepasselijke naam Wijncast én een superleuk boek: ‘WIJN, een goed verhaal bij elk glas wijn’. Auteur: Dennis van den Buijs.

De liefde voor wijn begon bij deze Belgische radiopresentator na terugkomst van een vakantie naar Umbrië met 6 flessen wijn in zijn kofferbak. Ja ik weet het, 6 flessen… dat kunnen wij wijnliefhebbers ons niet voorstellen. En ik denk Dennis zelf inmiddels ook niet meer.

Aangestaard door die 6 flessen begon zijn zoektocht naar de verhalen achter zijn wijn. Wat was er zo bijzonder aan? Wat betekenden die namen op het etiket? Dennis ging niet op zoek naar fiche-techniques of geneuzel over bodemsoorten en terroir, maar naar échte verhalen over wijn en échte mensen. Die vond hij en heeft hij nu gebundeld in dit heerlijk weglezende wijnboek.

Wijnkennis verpakt in amusante verhalen

In acht hoofdstukken met korte verhalen, thematisch ingedeeld in WIJN is…. natuur – prestige – traditie – wereld – macht – religie – wetenschap – business, reist Dennis met je de wijnwereld rond. Niet met het doel je iets te leren, maar gaandeweg gebeurt dat gewoon. Zo legt hij in een van de verhalen kort maar helder uit wat biodynamisch werken in de wijngaard betekent en in een ander hoe het nou zit met de naam ‘champagne.’ Ken je het Zuid-Afrikaanse wijnsprookje van de pinotage al? En weet je waarom Gort&Gort Slurp hebben verkocht?

Achterin het boek is een lijst opgenomen met druiven en wijnregio’s die in het boek voorkomen. Heel handig als je alles wilt lezen over je favoriete land of  druif. Een van mijn favorieten, de Roemeense Negru de Drăgășani, vind ik er nog niet tussen. Gelukkig… dat vraagt om een vervolg 😇

Van dit boek verscheen in november 2022 niet alleen de eerste druk, ook de tweede kwam die maand al van de pers. Ik snap waarom, want wat een heerlijk boek is dit! Ik moet het hierbij laten, want het is tijd voor een glas wijn. En een goed verhaal van Dennis van den Buijs erbij.

Uitgever: www.ertsberg.be
ISBN9789464369670

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
 Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook