Feestje bij vrienden in het vooruitzicht? Een verjaardag, jubileum of een andere feestelijke gebeurtenis? Dan is een cadeautje meenemen altijd leuk. Maar om een beetje origineel voor de dag te komen valt vaak helaas niet mee. Wijn cadeau doen is echter altijd een goed idee.

Het fijne aan wijn is dat je er eigenlijk iedere feesteling blij mee maakt. Er zijn immers zoveel verschillende wijnen te koop: wit, rood, mousserend, zoet, droog en alles daar tussenin. Zelfs voor mensen die liever geen alcohol drinken zijn er tegenwoordig leuke, alcoholvrije, wijnen te vinden.

De smaak van de ontvanger

Als de ontvanger een goede vriend of vriendin van je is ken je waarschijnlijk zijn of haar smaak wel en kun je natuurlijk zijn of haar favoriete rode of witte wijn geven. Dat is gemakkelijk, je zit er altijd goed mee en je neemt geen enkel risico. Je cadeau zal vast en zeker erg gewaardeerd worden. Maar misschien wil je toch eens iets anders cadeau geven. Iets spannends. Een heel bijzondere fles bijvoorbeeld, of je wilt de ontvanger eens met een andere wijn kennis laten maken. Om te voorkomen dat dit op een teleurstelling uitdraait, is het echter handig niet totaal de andere kant op te gaan met je wijn-cadeau. Drinkt jouw vriend of vriendin bijvoorbeeld alleen witte wijn, dan is aankomen met een fles rode wijn geen goed idee. Het mag nog zo goed bedoeld zijn, maar als de ontvanger het niet lekker vindt is het zonde van jouw geld, en een teleurstelling voor het feestvarken.

wittte wijn proost pixabay

Doe eens een andere wijn cadeau

Hoe los je dit probleem nu op? Een tip. Neem bijvoorbeeld de populaire witte Pinot Grigio wijn. Is jouw vriend of vriendin dol op een bepaalde Pinot wijn, maar haalt hij of zij daar alleen bij heel bijzondere gelegenheden een fles van in huis? Of koopt iemand normaal gesproken eigenlijk alleen een eenvoudige huiswijn? Dan kan een mooie, wat duurdere fles, echt aanslaan als een heel mooi cadeau. Probeer ook hier dan weer voor een wijn te kiezen die aansluit bij de persoonlijke smaak van de ontvanger, want zelfs een dure wijn kan slecht in de smaak vallen als iemand simpelweg een andere voorkeur heeft.

Hulp nodig?

Lastig? Zeker als je de ontvanger niet kent is het lastig erachter te komen in welke hoek je het moet zoeken. Kom je er niet uit, dan kan het handig zijn om iemand waarvan je vermoedt dat die wel weet welke wijn favoriet is om hulp te vragen. Een partner bijvoorbeeld, die weet vaak prima welke wijn het meest gedronken wordt.

Of stuur mij een mailtje. Misschien kan ik je een stukje op weg helpen en komen we er samen uit.

 

Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. De Wijnbeurs

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#samenwerking