Saint-Amour, een heerlijke wijn om je VALENTIJN mee te verrassen op VALENTIJNSDAG. De Saint-Amour wijnen uit de Franse wijnregio Beaujolais zijn wat de naam doet vermoeden: het zijn elegante, zachte verleiders.

Saint-Amour, Cru du Beaujolais

Saint-Amour, Een naam die tot de verbeelding spreekt. Het is niet alleen de naam (appellation) van de wijn, maar ook de naam van een dorpje in de Franse Beaujolais. De Beaujolais regio kent 12 appellations, waaronder 10 Cru’s. Saint-Amour is de meest noordelijke Cru. Er zijn Saint-Amours in verschillende stijlen: de lichte, eenvoudige die bedoeld zijn om jong te drinken, maar ook wat steviger, die na een jaar of 3-5 nog mooier worden.

Wat eet je bij een Saint-Amour

Op Valentijnsdag eet je natuurlijk van de liefde en van een glas Saint-Amour kun je ook zonder begeleiding erg genieten. Maar Saint-Amour is ook heerlijk bij heel veel gerechten! Drink deze wijn bijvoorbeeld bij lamsvlees met Provencaalse kruiden, Spaghetti Bolognese of een soepje van pompoen. Drink hem iets gekoeld ook eens bij een traditionele kaasfondue of kaasfondue van geitenkaas. Maar helemaal top op Valentijnsdag is hij natuurlijk als begeleider van  het romantische kaasfondue-tje voor 2 met Vacherin Mont d’Or!

SAINT-AMOUR-Beaujolais Valentijn

Bij WijnenuitdeBeaujolais.nl  vind je een een paar mooie Saint-Amour wijnen en meer wijnen uit de Beaujolais.

Meer over BEAUJOLAIS op deze website lees je hier

Ga hier naar de website Discover Beaujolais

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#valentijn