Weekend of niet… het is altijd heerlijk om een lekker avondje gezellig te smikkelen, binnen of buiten. Deze tortillaschotel, een creatie van Judith Pagrach* deel je met je vrienden. Gewoon lekker met je handen eten en genieten met elkaar! En… welke wijn is lekker bij deze tortillaschotel? 

Welke wijn drink je bij deze tortillaschotel?

De tortillaschotel is heel makkelijk te bereiden en snel klaar. De basis bestaat uit tortillachips waar je wat gekruid kipgehakt overheen doet en vers geraspte cheddar. Ik zeg: lekker dippen met de snelle sausjes die je er ook bij maakt! De wijn die we erbij drinken is de Spaanse rosé Marqués de Turia. Hij komt uit de omgeving van de welbekende Spaanse stad Valencia en is voor 100% gemaakt van de Spaanse druif bobal. De rivier de Turia, waar in het drooggelegde deel een prachtig wandelpark is aangelegd, is de naamgever van deze rosé.

Waarom de Marqués del Turia bij de tortillaschotel?

De Marqués del Turia heeft een heel lichte kleur door de korte maceratie (inweking) van de druivenschillen. Het is een droge, lekker lichte rosé met een frisse fruitrijke smaak (rood fruit) die goed past bij deze toch wel pittige ovenschotel én een  avondje lang gezellig ongecompliceerd genieten. Drink hem ook ‘gewoon’ als aperitief of op een zonnige zomeravond. Maar ook bij salades, wit vlees, kip, je barbecue-avondje en natuurlijk de paella uit zijn home-town: Valencia!

RoseMarquesdelTuria bij Tortilla

“Lekker licht en fruitrijk. Ongecompliceerd genieten”

Wat je voor de tortillaschotel nodig hebt:

Voor de ovenschotel:

  • 1 zak naturel tortillachips
  • 300 gram kipgehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 jalapeño peper (in dunne ringen gesneden)
  • 75 gram geraspte cheddarkaas
  • scheutje olijfolie

Voor de guacamole-dip:

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 teentje knoflook
  • beetje limoensap naar smaak
  • zout en peper

Voor de tomaten-dip: 

  • 3 trostomaten
  • 1 sjalotje
  • zout en peper

Verder nodig:

  • koekenpan
  • ovenschaal
  • staafmixer, blender of hakmolen

Pepers pixabay

 

Wat je gaat doen

Maak eerst de dippers:

  • Snijd de trostomaten en het sjalotje fijn en meng ze.
  • Breng op smaak met zout en peper en zet koel weg tot gebruik.
  • Pureer de avocado’s met het teentje knoflook.
  • Voeg er minimaal 1 tl limoensap aan toe (meer mag, als je dat lekker vindt).
  • Breng op smaak met zout en peper en zet koel weg tot gebruik.

Maak dan de ovenschotel:

  • Verwarm de oven voor op 220 C.
  • Zet de koekenpan op het vuur en giet er wat olie in.
  • Bak het kipgehakt gaar en voeg dan de tomatenpuree, paprikapoeder en 1 el water toe. Meng goed door en zorg ervoor dat het water verdampt.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Verdeel de chips over de ovenschotel.
  • Verdeel hier het gebakken kipgehakt overheen, gevolgd door de jalapeño ringen en de gemalen cheddarkaas.
  • Zet de ovenschaal zo’n 5 minuten in de oven.

Tortillaschotel Judith

Serveer de tortillaschotel met daarnaast de guacamole- en tomatendippers. Drink er de Spaanse rosé bij en… vergeet vooral niet te genieten!

*Voor meer heerlijke recepten van Judith Pagrach klik je op Myfoodblog.nl

Importeur en verkoopadressen van de rosé: ORBwijn.nl

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje, recept of wijn-spijs advies missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor de wekelijkse nieuwsbrief!