Mathijs Vrieze portretDeze sushi bowl van TV-Chef, kookboekenschrijver en receptenontwikkelaar Mathijs Vrieze is een superlekkere mix van verschillende kleine salades. Salades met zalm, spinazie, quinoa, avocado, radijsjes en nog veel meer… een explosie van smaak, kleuren en vitaminen. Welke wijn is daar lekker bij? 

Sushi bowl en een fijne rosé

Alle kleine salades in deze sushi bowl van Matijs Vrieze hebben ook nog eens hun eigen dressing en daarmee is het niet makkelijk één bepaalde wijn uit te kiezen. Door de Aziatische twist en de vele groentes heeft het geheel een vriendelijk fris karakter. Ik drink daar graag een frisse zomerse rosé bij, zoals de rosé Château Puech-Haut rosé Prestige uit de Franse Languedoc. Die is gemaakt van grenache en cinsault. De Puec-Haut Prestige rosé is mooi zalmroze van kleur en heeft in de neus fris rood fruit. Dat komt terug in de mond, naast een Mediterrane kruidigheid en een tikje ziltigheid. Een prettig bittertje proef je tot slot in de afdronk. De frisheid van de rosé past goed bij het wat vettige van de zalm en de avocado; zijn frisse, fruitrijke karakter bij de combinatie van alle overige ingrediënten. De rosé zit overigens in een prachtig vormgegeven matglazen fles. Een feestje op tafel!

chateau-puech-haut-languedoc-prestige-rose

“Fris rood fruit en een fijne Mediterrane kruidigheid”
AW 8,5/10
€ 14,95 te koop bij de wijnwinkels van Les Genereux 

Sushi bowl met zalm, het recept

De verschillende kleine salades waaruit deze sushi bowl bestaat kun je lekker makkelijk al eerder voorbereiden en dan afgedekt koel bewaren in de koelkast. Misschien zijn alle verschillende salades iets teveel van het goede voor jou, kies dan zelf welke je wel wilt maken en stel zo je eigen sushi bowl samen. Of pas de ingrediënten aan naar wat het seizoen te bieden heeft. De rauwe zalm kun je eventueel vervangen door gerookte zalm. Voor de wijnkeuze maakt dat geen verschil.

sushi bowl zalm Mathijs Vrieze
Het volledige recept (en nog veel meer heerlijke recepten!) vind je op de website van Mathijs Vrieze AlleDagenVers.nl

LINKS:

Nieuwsgierig naar de kookboeken van Matijs Vrieze? Bij Bol.com vind je ze allemaal op een rijtje.

🍇🍷🍴Geen enkel recept, wijn-spijs advies of ander culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#visrecept