Elke maand zet het Nederlands Visbureau een andere vissoort in de schijnwerpers. In de maand mei is dit de vissoort ROG. Op de website Visrecepten.nl vind je een aantal lekkere recepten met rog. Mijn favoriet: Rogvleugel met pittige spek-tijmdressing. Welke wijn bij Rogvleugel?

Rog, Vis van de Maand mei 

Rog is een veel gevangen vissoort in de Middellandse zee, maar ook in de Noordzee komt de rog voor. Alles over de rog lees je op Visrecepten.nl. Vooral de vleugels van de rog worden gebruikt in de keuken, net zoals bij dit recept. Deze zijn door de stevige structuur makkelijk te bakken.

ROG Nederlands Visbureau

Foto: Nederlands Visbureau

Welke wijn bij Rogvleugel met pittige spek-tijm dressing?

Het recept voor de ‘Rogvleugelfilet met pittige spek-tijm dressing’ vind je op Visrecepten.nl. De wijn erbij? Ik kies bij dit gerecht voor een aromatische witte wijn uit de Languedoc: Domaine Gayda Flying Solo Blanc. De wijn is een blend van 85% grenache blanc en 15% viognier. Domaine Gayda is eigendom van Tim Ford en Anthony Record. Wijnmaker Vincent Chansault brengt zijn roots uit de Loire, studie in Zuid-Afrika en passie voor Rhône samen in een veelzijdige serie wijnen die regelmatig in de prijzen valt. Het wijnhuis is reeds gedeeltelijk biologisch gecertificeerd en hard bezig om de biologische transitie naar 100% te brengen. Meer over Domaine Gayda lees je hier.

flying_solo_blanc_2018_1

Waarom de Flying Solo Blanc bij de Rogvleugelfilet met pittige spek-tijm dressing? De rogvleugel op zich heeft geen uitgesproken smaak. Het ‘vlees’ is stevig, dus een beetje kracht mag de wijn wel hebben. Het aromatische, mild-kruidige karakter van de wijn past goed bij de mediterrane kruidigheid in de dressing bij de rogvleugel.
+/- € 6,95 Importeur: LFE

 

Rogvleugel Visrecepten.nl

Foto: Visrecepten.nl

Meer over de rog en andere visrecepten vind je op Visrecepten.nl

Meer visrecepten op Anne-Wies.NL? Klik hier

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#visrecept