Genieten van het heerlijke weer en weinig zin om in de keuken te staan? Of gewoon weinig tijd? Maak dan eens deze heerlijke snelle ‘pizza’: de tonijnpizza anders! Het gemak van deze tonijnpizza zit hem in de bodem. Die is namelijk gemaakt van bladerdeeg! Het recept is van Stephanie Menger. “Everyone can be a great cook in a little kitchen”. Dat bewijst zij op haar site ‘Great Little Kitchen’. En ook dat lekker niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn. En de wijn erbij…? Een ongecompliceerde BARDOLINO!
Verschillende smaken op de tonijnpizza
Deze ‘tonijnpizza’ bestaat uit veel verschillende smaken en ingrediënten die anders aanvoelen in je mond. De tomaten en tomatenpuree (fris zoet-zuur), het bladerdeeg (vet-knapperig), de feta (zout), de tonijn (licht zout, neutraal, ietsje stroever als hem op water gebruikt ipv op olie) rode ui (fris-zoet) en basilicum (aromatisch). Al met al is het een vrolijk, niet te ingewikkeld mediterraan gerecht. De wijn die ik bij de tonijnpizza uitzoek is dan ook niet ingewikkeld.
Bardolino, iets aromatisch en niet strak-droog
Ik denk aan een wijn die iets aromatisch is maar niet te strak-droog. Een goed voorbeeld is deze Bardolino. Dit is een lichte rode wijn van de druivenrassen corvina (65%), rondinella (25%) en een mix van andere rode druiven(10%). Hij komt uit de omgeving van het dorpje Bardolino aan het Italiaanse Gardameer in de regio Veneto. Soepel, fris rood fruit, een zoete kruidigheid en iets van drop-laurier zijn de kenmerken van deze wijn. Zijn frisse karakter past goed bij het vet en de frisse tomaten en tomatenpuree. De zoete kruidigheid is een mooie tegenhanger van het zout van de feta. Deze wijn is ook lekker als je hem ietsje koelt, zoals de Italianen vaak doen.
“Soepel, fris rood fruit, een licht zoete kruidigheid en iets van drop-laurier”
A-W 7,8/10
Importeur: Oud Reuchlin & Boelen Te koop bij de wijnspeciaalzaak ca. €7,75
Tonijnpizza anders, het recept:
Ingrediënten voor de tonijnpizza:
- 1 vel bladerdeeg van de rol
- 1 blikje tomatenpuree 140 gram
- 1 rode ui
- 1 blikje tonijn 160 gram
- 100 gram feta
- handjevol verse basilicumblaadjes
- peper (uit de molen) en zout
- extra nodig: bakpapier
Tonijnpizza anders, wat je gaat doen:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het bladerdeeg er op uit
- Bestrijk dit met de tomatenpuree en laat aan de randen een centimeter vrij
- Verbrokkel de tonijn, snijd de rode ui in halve maantjes en de tomaten in schijfjes en verdeel dit alles over de bodem
- Verkruimel de feta erover en voeg naar smaak peper en zout toe. Niet teveel, want de feta is al aan de zoute kant.
- Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen om zodat je een mooie rand krijg en zet de tonijnpizza 25-30 minuten in de oven tot hij lekker krokant is.
- Garneer voor het opdienen met blaadjes basilicum.
Eet smakelijk!
Geniet van de Tonijnpizza Anders
en de Bardolino erbij!
🍇🍷🍴Geen enkel recept, wijn-spijs advies, culinair nieuwtje, cocktail of proefnotitie missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
LINKS:
Een kijkje in de keuken van Stephanie: Great Little Kitchen
Meer visrecepten met wijnadvies op deze website? Klik hier!
#visrecept
Geef een reactie